Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що усна відмова працівника управління соцзахисту населення в призначенні субсидій не вважається законною.


Він нагадав, що згідно документу "Про звернення громадян" та " Положенням про порядок призначення житлових субсидій" відповідні органи повинні прийняти та оформити заяву, і тільки після розгляду декларації офіційно надати відмову (у письмовому вигляді) заявнику.

Андрій Рева

Тобто пояснити, чому призначена чи непризначена йому субсидія із обґрунтуванням такого рішення, повідомляє "Хвиля".


Рева додав, що субсидію можуть оформити ті родини, чиї доходи не дозволяють в повному обсязі сплачувати житлово-комунальні послуги.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Субсидії в Україні

Для оформлення необхідно звернутися у найближче управління соціального захисту населення виключно із Заявою і Декларацією про доходи.

Субсидії 2018 в Україні


Як відомо, раніше у Мінсоцполітики підкреслили, що поки не мають точної кількості одержувачів субсидій в опалювальний період.
За статистикою, в неопалювальний період їх отримують 3,2 млн домогосподарств. Деяким субсидії були змінені автоматично, частина звернулася за ними вже за новими правилами, починаючи з травня.

Субсидії в Україні

Однак в уряді не знають, яка частина з 2,5 млн домогосподарств, які отримують субсидії раніше, все-таки побажає їх відновити.

Субсидії в Україні


У той же час заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк зазначив, що одержувачі субсидій продовжують споживати "набагато більше газу, ніж сім'ї, які оплачують свої рахунки самостійно".


Дивіться: Андрій Рева про відмову у наданні субсидії


Нагадаємо, щоб отримати субсидию, українцям більше не доведеться виписувати зі свого житла людей, які проживають не за місцем реєстрації.
Як повідомляв Знай.ua, українці винайшли новий економний лічильник.
Також Знай.ua писав, в Україні змінилися правила стягнення аліментів.