У наступному 2019 році в українці зможуть вийти на пенсію лише у 60 років при умові наявності від 26 років трудового стажу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Іншим українцям доведеться вийти на пенсію лише в 63 або 65 років.

Крім того відзначається, що кожен бажаючий зможе "докупити" необхідний трудовий стаж. У Пенсійному фонді вже встигли розробити дві схеми купівлі необідного стажу.

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

Першою зможуть скористатися ті, хто запізнився і вихід на пенсію вже на носі. У такому випадку держава запропонує купити стаж за ті роки, коли людина не працювала офіційно. Один місяць стажу обійдеться в 1638 гривень (44% від мінімалки).

Якщо ще є час до виходу на пенсію, то вартість стажу становитиме 819 гривень.

Більше того варто додати, що для виходу на пенсію у 63 роки необхідно мати 16 років стажу, при цьому норма до 2028 року буде лише збільшуватись на 12 місяців. У Мінсоцполітики заявили, що до 2028 року лише 55% українців будуть мати подібну норму.

Число тих українців, які вийдуть в 65 років, за наступні десять років несуттєво зміниться. Через десять років таких буде всього 5%. У той же час, кількість українців, які вийдуть на пенсію “вчасно”, впаде з 70% до 55%.

Разом з тим варто відзначити, що у проект державного бюджету України на 2019 рік включено зростання фінансування пенсій на 139 млрд грн. Така інформація прозвучала від прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час виступу в парламенті.

Зазначається, що з 1 березня проведуть індексацію пенсій. На пенсії відведено додаткові 139 млрд грн у бюджеті і 27 млрд грн на виплату пенсій військовим, пояснив він.

Крім того варто відзначити, що, як відомо за офіційними даними, середня зарплата в Україні на рівні в 9170 гривень. Згідно зі статистикою, сьогодні в Україні кожен третій працює на тіньову економіку, а найбільше таких працівників в сільському господарстві і торгівлі.

Так в Кабміні зазначили, що першими під підозру потраплять ті компанії, де співробітникам поголовно виплачують мінімальну зарплату.

Після того, як інспектори проведуть ретельну перевірку, Держпраця почне виписувати штрафи, а відповідати за виконання даних постанов буде Державна виконавча служба.

Зарплати, пенсії та курс долара: головні цифри держбюджету-2019

Нагадаємо, українцям розповіли, коли Гройсман і Ко вилетять зі своїх крісел.

Як повідомляв "Знай.ua", кому та коли піднімуть пенсії в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що уряд Гройсмана приніс погані новини на опалювальний сезон.