Росія заявляє про своє бачення розв'язки, яка за всіма пунктами розходиться з української.

Варіант Києва і Волкера про введення миротворчої місії на Донбас аж до кордонів з Росією буде означати "окупацію" (в розумінні Росії миротворці — це окупанти, — ред.) і перспектива у такого варіанту нульова. Про це заявив постпред РФ в Радбезі ООН Василь Небензя в інтерв'ю російським ЗМІ, пише Хвиля.

За його словами, взявши під контроль кордон, Україна не буде виконувати політичну частину мінських домовленостей, і ніякого особливого статусу для Донбасу не буде.

Напередодні, після кричущої заяви постпреда РФ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, у свою чергу, що введення миротворчої місії повинно бути повним — з поліцейським компонентом і міжнародною адміністрацією. Інакше все буде профанацією, яка не дозволить повернути окуповану частину Донбасу.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

За словами Клімкіна, у Путіна найбільше не хочуть організації міжнародних адміністрацій.

Варто відзначити, спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що український уряд робить недостатньо для громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Представник США зазначив, що українська влада не має чіткого плану реінтеграції окупованій територій після завершення збройного конфлікту.

За словами Волкера, попередні ідеї реінтеграції "не мають достатньої політичної підтримки, і мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

Курт Волкер вважає, що влада України повинна плідно співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, Джангіров прокоментував мирний план Новинського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" лідер "Партії миру" зазначає, що кількість громадян, які говорять про необхідність якнайшвидшого завершення війни, склали сьогодні 70%

Також "Знай.uа" писав, у Генеральній прокуратурі вирішили розібратися в екстрадиції передбачуваного бійця АТО Тимура Тумгоева.Там відкрили кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість", яка могла призвести до помилкової екстрадиції в РФ військового.