Наголошується, що досягти такого рівня вдасться завдяки експортерам, в першу чергу, аграріям. Подібне завершення поточного року передбачив експерт в області економіки Тарас Загородній для видання Сегодня.

Фахівець зазначив, що незважаючи на війну, гальмуючу розвиток, в державі все досить непогано в економічному плані.

"По другому кварталу економіка зросла на 3,8%. У четвертому кварталі за традицією відзначався різкий ріст - так як і урожай був зібраний, і експорт дав прибуток. При подібному розкладі ми зможемо вийти на 3,5% зростання економіки у поточному році. Даний факт дає зрозуміти, що все не так вже й погано", - повідомив Загородній.

Як вважає експерт, в Україні існує стабільний драйвер зростання економіки.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"У нас величезний дефіцит торгового балансу, приблизно 10 мільярдів на рік, проте він покривається за рахунок трансферів наших "заробітчан". Торговий Баланс негативний, а платіжний баланс, приплив валюти в державу, позитивний. Він покриває цю нестачу і створює додатковий драйвер зростання економіки", - розповів фахівець.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що саме ви купуєте під виглядом "товару з Європи". Велика частина покупців відзначає погану якість товарів, але продавці ні в яку не хочуть міняти товар, брати його назад або віддавати гроші. Як повідомляють експерти, нічого спільного з конфіскованим товаром кордону дані магазини не мають. Стало відомо, що торгують у конфискатах речами азіатського виробництва. Контрабанда становить не менше мільйона в рік.

Також Знай.UA писав про те, що в силу вступили нові правила для тих, хто їде на заробітки за кордон. Як стало відомо, сусідня країна внесе зміни в систему працевлаштування громадян в максимально стислі терміни.

Крім цього, Знай.UA розповідав, що політичні експерти розповіли про вільне трактуванні статті 35 Конституції України, яке може призвести до серйозних наслідків.