Відома українська письменниця Лариса Ніцой пояснила, чому артисти студії "Квартал 95" повинні виступати українською мовою. Про це Ніцой повідомила у відповідь на заяву Євгена Кошового.

Українська письменниця переконана, що артисти студії "Квартал 95" зобов'язані перейти на державну мову для того, щоб люди, які дивляться їх шоу, могли легко спілкуватися українською.

"В нашій країні публічний простір має бути українським. Я не сперечаюся, що Кошовий може з близькими і друзями спілкуватися на тій мові, до якої він звик. Але виходячи на екран він повинен перемикатися на державну", - впевнена Ніцой.

Письменниця вважає, що завдяки виступам українською мовою люди, які дивляться їх, швидше адаптуються до іншої мови спілкування.

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

"Всі виступи і фільми, придумані студією «Квартал 95″, необхідно робити державною мовою. Таким чином український стане популярним і прості люди, які дивляться всі ці виступи, будуть легко переходити на українську мову в публічному просторі", - заявляє Ніцой.

При цьому письменниця зазначає, що в країні пішла хвиля українізації і люди масово переходять на державну мову. Однак медіапростір і телевізор, зокрема, залишаються російськомовними. Для того, щоб це виправити, потрібно "підхопити хвилю".

Нещодавно в мережу потрапила запис з українського культурного фестивалю, який проходить в Стремигороде Житомирської області. Відео стало доступним завдяки посту Лариси Ніцой, який вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

До посту Ніцой також вирішила додати свої враження та емоції, які вона отримала, перебуваючи на заході.
Як можна помітити, Ніцой отримала масу задоволення від перебування на фестивалі.

Нагадаємо, Ніцой отримала масу задоволення і зняла це на відео. Письменниця поділилася враженнями після перебування на колоритному фестивалі.

Як повідомляв "Знай. ua", Ніцой дивним чином озвучила свою головну мрію. Письменниця розповіла про постійні зустрічі з переселенцями.

"Знай. ua" писав, що на Донбасі хочуть заборонити російську мову. Прокуратура Донецької області вимагає скасувати рішення, винесене обласною радою, згідно з яким російська мова вважається регіональною.