Минулого тижня, український політв'язень Олександр Кольченко, якого Росія незаконно утримує в колонії Челябінська, провів 3 дні в штрафному ізоляторі за "недотримання форми одягу".

Цю інформацію повідомила мати Олександра Лариса Кольченко, передає "Громадське".

Жінка розповіла, що перед тим, як потрапити в ізолятор, Кольченко написав заяву про зустріч з українським консулом і уповноваженим з прав людини.

"Формально - за недотримання форми одягу, але незадовго до цього він написав заяву, в якій просив зустрічі з українським консулом і уповноваженим з прав людини. Зараз його вже випустили" Лариса Кольченко

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Нагадаємо, за попередніми даними, в окупованому Сімферополі під муралом із зображенням президента Росії Володимира Путіна з'явилося зображення політв'язнів у РФ українців Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

Зображення з'явилося під муралом із зображенням Путіна і написом: "Крим – це наше спільне надбання", неподалік від будівлі головпоштамту. На малюнку Сенцов і Кольченко стоять разом за ґратами. Також було зроблено напис: "Мовчи, а то отримаєш покарання!"

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", днями стало відомо про те, що Український культурний фонд профінансує наполовину театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова. Про це стало відомо з повідомлення виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів для Громадського радіо.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що виправну колонію в Лабитнангі, де незаконно утримують українського режисера Олега Сенцова, відвідав російський ієрей храму Святого Георгія Побідоносця. Російський ієрей храму Святого Георгія Побідоносця в Лабитнангі Богдан Василюк в суботу, 4 серпня, відвідав виправну колонію.