З початку 90-х років відомий український письменник, волонтер та громадський діяч, і не давно – ще й співак, Сергій Жадан випустив понад 10 збірок, 4 книги оповідань та 5 прозових романів. Із таким чималим послужним списком він нещодавно представив новий твір – "Антена".


Одразу після заходу вирішив поділитися подробицями свого проекту, який спричинив масовий ажіотаж – кліп гурту "Жадан і Собаки" під назвою "Кобзон".


Жадан і "Кобзон": пісня чи пророцтво?

Сергій Жадан


За дивним збігом обставин, відео вийшло у серпні, а вже за кілька тижнів помирає Кобзон. Втім, письменник не радить вбачати у цьому прихованого змісту, адже текст композиції створили ще у 2017-му:

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Сергій Жадан

"Пісню ми справді написали рік тому, але із релізом не поспішали, бо хотіли зробити до неї хороше відео. Звернулися до Віктора Придувалова, почали працювати. Випустили, аж тут такі новини. Це чистий збіг. Хоча, Кобзон вже давно мав піти – з етичної та моральної точки зору", - зазначив він.

Сергій Жадан


Те, що ролик розійшовся у мережі, Жадан вважає закономірним: адже у більшості українців "було що сказати про небіжчика", і не завжди позитивного.

Цікаво, що сама пісня по суті прямого стосунку до артиста немає. Головний герой – "ватник", який не розуміє, що відбувається в нашій країні останні чотири роки, цей переляканий чоловік живе без концертів Кобзона і страшенно від цього страждає.

Сергій Жадан

"Під час війни мають діяти закони війни. Впускати сюди артиста, який підтримує російську владу, було б неправильно. А ті, хто в такій ситуації заїкаються про "цензуру", просто нещирі із собою. Час визначатися, на чиєму ти боці – України чи країни-агресора? Із "Ленінградом" його порівнюють люди, яким зараз 20 років. Вони навряд пам`ятають, що таке маленьке кіно у своїх кліпах знімала ще Вєрка Сердючка. Ось її відео у роботі над сюжетом "Кобзона" я і надихався", - підсумував Жадан.


Дивіться: "Козбон" ("Жадан і Собаки")


Нагадаємо, відомі українські письменники виступили на підтримку Олега Сенцова.
Як повідомляв Знай.ua, Жадан здивував емоційною історією про зустріч з героєм АТО.
Також Знай.ua писав, у мережі запустили патріотичний флешмоб під назвою "Завдяки тобі", покликаний віддати шану військовим, які захищали нашу країну на Сході.