Габріела Малік, 41-річна уродженка Молдови, була оголошена в розшук співробітниками правоохоронних органів Тернополя. Жінка називала себе хрещеницею знаменитої болгарської ясновидиці Ванги, яка ще за життя стала легендою. Габріелу Малік поліція звинувачує в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Цю інформацію повідомили в відділі комунікацій ГУ Нацполіції Тернопільської області, передають "ФАКТИ".

Габріела Малик

Кілька місяців тому в місцевих газетах опублікували оголошення з таким змістом:

"Анна Марія — спадкова провидиця з Болгарії, яку охрестили Вангою, що володіє божественним даром і належить до золотої п'ятірки майстрів Болгарії та країн СНД. Цілителька допомагає в сімейних питаннях, рятує від бідності та самотності, приваблює успіх та удачу, виліковує важко хворих, рятує від алкоголізму як при особистих зустрічах, так і за фото"

Популярні новини зараз

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Начальник сектору по розкриттю майнових злочинів Віктор Демчана розповіла, як працювала шахрайка.

"Жінка приймала людей в квартирі, яку винаймала на вулиці Польового 4, Б. До неї за допомогою почали звертатися мешканці Тернополя та області. Однак через деякий час вони розуміли, що мають справу з шахрайкою, яка оббирає людей. Аферистка всім говорила, що за свої послуги грошей не бере, але так як «всі нещастя в родині від грошей і коштовностей» пропонувала принести їх їй, щоб їх відмолити і вже «чистими» повернули власникові. І люди несли: хто тисячу доларів, хто 10 тисяч, хто золото, хто коштовності і навіть… продукти харчування"

Коли наївні клієнти приходили до "ясновидиці" за своїми "чистими" грошима та коштовностями, у квартирі і духу її не було, мобільний телефон теж не відповідав.

У поліції повідомили про дев'ять жертв аферистки, в яких жінка забрала близько мільйона гривень. Відомо, що є постраждалі, які до правоохоронців не звернулися.

Нагадаємо, українців тероризують мисливці за елітними смартфонами, поліція безсила.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", київський злодій намагався проникнути в квартиру з 9-річною дівчинкою.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що "соцслужба" кинула пенсіонерку на десятки тисяч гривень.