Багато українців вже встигли на собі відчути різкі зміни осінньої погоди. До чого готуватися найближчим часом розповів синоптик для "КП" в Україні ".

За словами експерта, з наступного тижня до кінця місяця доведеться носити з собою парасольку, але в жовтні ми ще зможемо насолодитися теплими днями.

непогода

Як додав Леонід Горбань:

"Бабине літо з календаря не сходить, молоде - від Успіння Богородиці до 11 вересня, старе - сім днів після цього. На ці дні раніше орієнтувалися селяни, щоб правильно розрахувати строки сівби ".

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Також синоптик розповів про те, що цей тиждень ще буде відносно сухим, теплим і ясним, але на наступному тижні очікуються грози.

непогода

У жовтні, за його словами, очікуються перші заморозки, а також будуть сильні дощі, причому практично протягом всього місяця. Температура на початку - 19-22, через тиждень опуститься до 18-21, а з 15 жовтня чекаємо похолодання і 9-12 градусів тепла.

перші заморозки

У той же час, в грудні буде чотири відлиги, тому експерт вважає, що морозним грудня не можна назвати.

Також Горбань додав:

А якщо цей місяць не буде морозним, то серйозних холодів не варто чекати до середини січня. У січні - три відлиги. Морози - до -9-11, а ось з 20 числа температура впаде до -15, може, місцями до -20. Зате мороз буде стояти в лютому - протягом двох тижнів. Але і в цьому місяці погода побалує нас відлигами. З 20-х чисел морози будуть приходити тільки вночі, і то невеликі. У березні, як буває в останні роки, зима повернеться - в перший тиждень можна чекати до -9-14.

Сподіваємося погода буде радувати нас теплом якомога довше!

Нагадаємо, в найближчі дні в Україні стоятиме комфортна сонячна погода і осінь прийде лише з початком наступного тижня.

Як повідомляв Znaj.ua, в Укргідрометцентрі попередили громадян про можливе погіршення самопочуття у зв'язку з погодними умовами. Так, згідно графіку ефективної температури за показником Міссенарда, в Україні на вихідних, 15-16 вересня, очікуються субкомфортні погодні умови.

Також Znaj.ua писав про те, що цієї осені в Україні перші заморозки у повітрі очікуються у другій і третій декадах вересня, а саме в гірських районах.