Нещодавня звістка про масове вторгнення росіян в акваторію Азовського моря та на його узбережжя змусило Україну нарешті замислитися про додаткові заходи безпеки. Дії флоту північних сусідів – суттєва загроза не тільки для суверенітету, а й територіальної цілісності нашої держави.


Безпека Азовського моря

Безпека в Азовському морі


На останньому засіданні з питань оборони вирішили об'єднати зусилля спецназу та бойового флоту. Причина тому – те, що Росія перекинула до району Азова 6 артилерійських катерів і стільки ж десантних кораблів. Крім того, РФ регулярно "атакує" українських рибалок – зупиняють їх під сумнівним приводом, погрожують, заарештовують.

Безпека в Азовському морі

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще


Прикордонники днями помітили, що російський катер "здійснює провокаційні маневри", і навіть після того, як їм обережно порадили змінити курс, продовжували в тому ж дусі.

Безпека в Азовському морі

Згідно офіційної статистики, силовики РФ, які контролюють акваторію Азова, за останні місяці зупинили близько 150 суден нібито для перевірки.

Безпека в Азовському морі

Блокують судна з українськими морепродуктами, що курсують від Маріуполя та Бердянська, за один день збитки від таких "спецоперацій" становлять тисячі доларів – тобто, війна вже не просто гібридна, а й економічна.

Безпека в Азовському морі


Вагатися часу немає, тому морський флот України виставив у зоні ризику десантно-штурмовий катер "Кентавр", котрий останні два роки передавався для виконання бойових завдань.

Збільшують і кількість резервістів – на "підйом по тривозі" чекають вже більше тисячі бійців спецназу, в будь-який момент вони готові покинути все і протистояти ворогу.

Безпека в Азовському морі


Хоча реальні можливості противника, на жаль, досі не вивчили – про це свідчать ті ж таки вторгнення в Азовське море. Якби ситуацію передбачили заздалегідь, на наших територіях росіян було б годі й шукати.


Уже зараз в ЗСУ сформовано підрозділ спецназу з 270 осіб, які нестимуть службу в підрозділах по акваторії Азовського і Чорного морів. Напоготові і Сухопутні війська – в прибережній зоні чималий запас танків, гармат, вертольотів, постійно влаштовують навчання, в умовах, максимально наближених до бойових.

Безпека в Азовському морі

Роблять ставку і на бригади територіальної оборони, підрозділи ракетних військ, артилерії і армійської авіації. Втім, для остаточного успіху операції бракує оснащення – ЗСУ постійно не вистачає радіолокаційних комплексів, сучасних систем навігації та багато іншого.


Дивіться: на воду спустили перший десантно-штурмовий катер типу "Кентавр"


Нагадаємо, українські реактивні снаряди РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап державних випробувань.
Як повідомляв Знай.ua, українська компанія "Техімпекс" створила новітній бойовий модуль для потреб ЗСУ – "Спис".
Також Знай.ua писав, у мережі показали роботу секретного підрозділу ЗСУ.