Останнє слово Януковича: подробиці справи про державну зраду

Рінат Ахметов та Віктор Янукович


В Оболонському районному суді Києва відбулося судове засідання у справі про державну зраду колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Йому дали можливість виступити з останнім словом та визначилися з датою: 12 жовтня о 10 годині ранку. Окремо суддя зобов'язав колишнього президента України виступати без посередництва російської влади.


Дивіться: справа Януковича, допит військовослужбовців


Нарколог Зайцевої попалася на підкупі

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Показати ще

Зайцева


Син нарколога Олени Федірко, яка оглядала винуватця смертельної ДТП в центрі Харкова Олену Зайцеву, раніше потрапляв п'яним за кермом і знаходиться під слідством у справі про хабар. В березні 2016 року водія зупинили на вулиці Наталії Ужвій і доставили на огляд до лікаря-нарколога. Тоді підтвердилося, що чоловік перебував у нетверезому стані. Під час судового розгляду харків'янин розкаявся і попросив позбавити його водійських прав. Суддя Ірина Ніколаєнко обмежилася штрафом 3400 гривень.


Дивіться: нові подробиці у справі Зайцевої


Штрафи для водіїв: що ухвалили нардепи?

євробляхи


Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект, який передбачає збільшення штрафу у 17 разів для тих власників авто та інших транспортних засобів, які порушують правила застосування ременів безпеки або шоломів.


Трамп направив армію до українських кордонів

Дональд Трамп


Дональд Трамп на переговорах з Анджеєм Дудою заявив про запит Польщі на постійну присутність американської армії на території країни у зв'язку з небезпекою російської агресії. Путін своєю політикою залякування сусідніх держав домігся результатів, прямо протилежних бажаним: замість відмови від вступу до НАТО, сусіди, в масовому порядку прагнуть отримати військову підтримку Альянсу. Польща неодноразово зверталася з проханням про постійну військову присутність США на своїй території у зв'язку з побоюваннями російської агресії.


Рідкісне стихійне явище в Азовському морі


На острові Бірючий (Херсонська область) в Азовському морі можна було простежити за рідкісним для України явищем: смерчем. На фотографії помітні одразу дві воронки, які закрутилися над морем.