У Києві, неподалік від станції метро Лісова, вивісили прапор самопроголошеної "ДНР". Знімок миттєво розлетівся по соцмережам, викликавши хвилю люті і здивування.

Як виявилося, в столиці почалися зйомки нового фільму про події на Донбасі. Картина розповість глядачеві про трагедії "Іловайського котла".

Пізніше в ТСН підтвердили, що на вулицях Києва дійсно почалися зйомки кіно про події в Іловайську в 2014 році, причому акторами стали не тільки професіонали, але й учасники тих страшних подій.

У планах режисера показати все - від заходу добровольців в місто до утворення котла, і до "зеленого коридору", в якому російська армія розстріляла колону українських бійців.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

За словами творців картини, сценарій буде максимально наближений до реальних подій. Саме тому автори фільму запросили зніматися тих, хто вийшов з Іловайського котла - професійних акторів на знімальному майданчику - одиниці.

"Сумно, коли бійці в кінозалі кричать, що так насправді не було. Хочеться, щоб вони в першу чергу сказали, що так, це правда, тому цей баланс ми і намагаємося знайти" режисер Іван Тимченко

Фільм про Іловайськ будуть знімати в Києві, в Кіровоградській та Чернігівській областях. Зйомки на Донбасі не заплановані. У прокат фільм повинен вийти в п'яту річницю Іловайської трагедії - в серпні 2019-го.

Нагадаємо, за словами депутата Криворізької міськради і куратора добровольчого батальйону "Кривбаса" стало відомо, що офіційні дані про 366 загиблих українських військових в Иловайском казані в серпні 2014 року абсолютно не відповідають дійсності.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в мережі опублікували повідомлення бійця АТО, яке було відправлено три роки тому, під час трагічних подій в Іловайську.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко прокоментував звинувачення в Иловайской трагедії дворічної давності.