Останнім часом рекордно знизилася частка грошей, які українці віддають за продукти харчування. Так, судячи з інфографіку, ще в 2017 році вона становила 47,9%. Про це передає 24 канал.

Так, судячи по графіку у 1999 році цей показник становив 64,2%. В інші роки цифри виглядають ось так:

2013 - 50,1%

2014 - 50,9%

2015 - 53,1%

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

2016 - 49,1%

Як видно з графіку, зараз спостерігається найнижчий показник з 1999 року. Однак, якщо порівнювати цю цифру з показниками в інших країнах, українці витрачають на харчування дуже багато.

Раніше повідомлялося, що чергового стрибка ціни на газ не оминути. Українцям назвали цифри, які багатьох шокують і просто перетворять у комунальних рабів.

Про це повідомляє Politeka.

Наприклад, для опалення невеликого будинку взимку, необхідно мінімум 300 кубометрів газу. За нинішніми тарифами господарям доведеться заплатити більше двох тисяч гривень.

Звернемо увагу, що зараз чиновники говорять про те, щоб підвищити ціну на газ ще на чверть і таким чином за 300 кубометрів ми заплатимо більше 2600 гривень.

Проте за словами експертів, це тільки початок і, ймовірно, найоптимістичніший прогноз. Однак і він викликає шок у українців.

Додамо, українські чиновники розповіли, що буде з субсидією після того, як підвищать ціну на блакитне паливо. Про це повідомили в Кабінеті міністрів.

"Як би не змінювалась ціна газу в Україні вимушено, ми все зробимо для того, щоб усіх, хто потребує підтримки, підтримати. Ми покриємо всіх, кому це буде потрібно, субсидіями. Тобто у вашому житті, що стосується оплати, нічого не зміниться. Ми про це подбаємо, в тому числі, про призначення і розширення кола осіб, що мають право претендувати на субсидію", — стверджують чиновники.

Нагадаємо, в Україні стрімко продовжує зростати ціна на паливо, що безпосередньо пов'язано з девальвацією національної валюти.

Як повідомляв Знай.ua, як змінилися ціни на продукти і алкоголь в 2018 році.

Також Знай.ua писав, в Україні з початку року проїзд у громадському транспорті подорожчав в 16 обласних центрах.