У головному для євреїв українському місті відбулася досить дика історія. Так, в Умані місцеві жителі та євреї-хасиди зчепилися у жорсткій бійці після того, як один з "ортодоксів" підпалив дерев'яний православний хрест біля берега річки Кам'янка.

У даний момент немає точної інформації про постраждалих в результаті бійки. Про цей страшний інцидент стало відомо завдяки повідомленням телеканалу "Кешет".

Відомо, що у відносинах між християнською та іудейською громадами міста виникла сильна напруженість. Згідно з повідомленням, хрест дратував ультраортодоксів, які зібралися на березі річки для проведення новорічного очисного обряду "Ташліх".

Момент підпалу хреста було зафіксовано камерою зовнішнього спостереження, відеозапис потрапив до соцмереж, викликавши хвилю антисемітських коментарів.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Хасиди в Умані

В даний час представники поліції Ізраїлю спільно з українськими колегами встановлюють особу палія. Посол Ізраїлю в Україні Эліав Білоцерківський засудив дії релігійних фанатиків і приніс за них офіційні вибачення. А місцеві лідери єврейської громади назвали учасників підпалу "божевільними".

"Це злочинний акт, несумісний з іудаїзмом і є оскверненням імені Всевишнього", — наводить телеканал цитату з їх заяви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 11 вересня, в мережі почала поширюватися інформація про те, що в Умані хасиди нібито зґвалтували неповнолітню дівчину. У повідомленні прес-служби поліції Черкаської області кажуть, що це не більше, ніж фейк: у відділення не надходило жодних подібних заяв.

Так, згідно з версією авторів з народу, група паломників перебрала з алкоголем і запросила 15-річну дівчинку погуляти з ними. Та погодилася і в ході вечора, скориставшись розслабленим станом дівчини, чоловіки згвалтували її. У поліції вперше чують про цю історію.

Варто нагадати, що в Умані паломники, які прибули на святкування іудейського Нового року, встановили банер на честь президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, хасиди влаштували небувалий ср*ч в Умані, українці в паніці.

Як повідомляв Знай.uа тонни сміття, захмарні ціни й танці: на що хасиди перетворили Умань.

Знай.uа писав, як святкують єврейський новий рік, і навіщо паломники їдуть до Умані.