Стара мрія українців нарешті зможе втілитися в життя. Так, громадяни нашої країни отримали можливість трохи збільшити свій капітал на відновлюваній енергії.

Ще з 2014 року в Україні для приватних господарств діє так званий "Зелений тариф". Суть даного тарифу в тому, що електрокомпаніі, які належать державі, повинні закуповувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами.

Проте, встановлені цінники зараз навіть вище, ніж в Євросоюзі — 0,17 євро цента за кожен створений кіловат. Ця встановлена вартість діє до 2030 року. Щоб скористатися перевагами "зеленого тарифу" українцям необхідно подолати кілька кроків. Про це пише портал "Політека".

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Спочатку слід ретельно вивчити всі пільги і приємні аспекти, які отримує власник своєї власної електростанції. Далі вже зайнятися купівлею і облаштуванням. Максимально допустима потужність для приватних осіб становить 30 кВт. Та й електростанція вже на 20 кВт приноситиме в рази більше прибутку, ніж депозитний рахунок у банку. Вартість та налаштування такої у себе на даху становить близько 9000$.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чергового стрибка ціни на газ не минути. Українцям назвали цифри, які багатьох шокують і просто перетворять на комунальних рабів. Наприклад, для опалення невеликого будинку взимку, необхідно мінімум 300 кубометрів газу.

За нинішніми тарифами господарям доведеться заплатити більше двох тисяч гривень. Звернемо увагу, що зараз чиновники говорять про те, щоб підвищити ціну на газ ще на чверть і таким чином за 300 кубометрів ми заплатимо більше 2600 гривень.

Варто нагадати, що уряд затвердив новий порядок погашення мешканцями багатоквартирних будинків боргів перед ОСББ. Якщо існують борги, що стосуються внесків на утримання будинку та прибудинкової території, мешканець може їх відпрацювати. Для цього потрібно скласти договір з ОСББ.

Експерти зазначають, що механізм працював і раніше, однак тепер у документі заборонено вказувати більшу суму, ніж реальний розмір боргу.

Нагадаємо, бідним українцям подарували шанс зберегти субсидію.

Як повідомляв Знай.uа комунальне пекло: економних українців змусять заплатити двічі.

Знай.uа писав, уряд назвав нові ціни на газ, українці відходять від шоку.