Основний меседж чинної влади "жити по-новому" на практиці працює зовсім не так, як обіцяли. Особливо, коли справа доходить до найбільш соціально незахищених верств населення.


Один із красномовних випадків на своїй сторінці у Facebook описав юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він оприлюднив знімок, зроблений у Вінниці – нічого особливого, звична для всіх черга за субсидією. Але час очікування тут затягується настільки, що пенсіонерам стає зле, вони втрачають свідомість.

Бідність в Україні

"Ось саме так виглядає знамените "Життя по-новому", яке нам обіцяв Петро Олексійович. Кілька днів тому у Вінниці, вишикувалася величезна черга. Сотні людей очікували оформлення субсидії. Так як пропускна здатність вінницького "прозорого офісу" виявилася вкрай низькою, деякі втрачали свідомість просто у черзі. Одна з жінок впала і розбила голову, страшно і боляче дивитися на ці фотографії. А найстрашніше бачити в очах цих людей біль і повну безвихідь", - коментує він.

Бідність в Україні

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще


Шнайдер підкреслив, що українці заслуговують як мінімум поваги: ми працьовиті, розумні, наші інтелектуальні та творчі здібності не дарма так високо оцінюють за кордоном. В інших країнах, але на жаль, не на батьківщині. Тут ми стоїмо у чергах за мізерними виплатами, або соціальними пільгами і зовсім ніхто не дає гарантії, що можемо на них розраховувати.

"Так чому ж ми так живемо? А точніше виживаємо? Чому ми за 27 років Незалежності, перетворилися в найбільших жебраків Європи? А відповідь криється в словах сказаних ще 100 років тому, Михайлом Грушевським. "Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна", - підсумував Шнайдер.


Бідність України: реальні цифри від ООН

Бідність в Україні


На сьогодні в Україні близько 60% населення перебувають за межею бідності.

Про це під час презентації звіту щодо людського розвитку заявив постійний представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Уокер.

Бідність в Україні (статистика)


Україна за рік опустилася в рейтингу ООН за Індексом людського розвитку на 29 позицій. Згідно з опублікованими даними, Україна і Вірменія поділили 84-у позицію у рейтингу, увійшовши до числа держав з високим рівнем людського розвитку.

Бідність в Україні (статистика)

Також Україна істотно погіршила свої позиції порівняно попереднім періодом, коли перебувала на 55-му місці.


Дивіться: лише одна держава Європи обігнала Україну по бідності


Нагадаємо, в Україні незабаром запровадять жорстку систему контролю за прибутками громадян, які займаються бізнесом.
Як повідомляв Знай.ua, експерт поділився прогнозом щодо дефіциту гривні.
Також Знай.ua писав, уряд затвердив новий порядок погашення мешканцями багатоквартирних будинків боргів перед ОСББ.