Наслідки катастрофи в Армянську мало кого залишили байдужими. Однак в мережі з'явилися нові відомості про страшну аварію, про які розповів нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

За словами нардепа, виконуючі команду окупаційних властей Криму, в Армянську засипали кислотні відстійники хлорним вапном, що призвело до виділення хлору. У свою чергу, це стало причиною нового викиду в Армянську.

Тимчук

Як додав Тимчук:

"Тепер ще й хлор. Окупаційна влада Криму влаштували в Армянську справжню хімічну атаку ... За інформацією групи ІС від наших джерел в Армянську, які працюють на заводі "Кримський титан ", причиною погіршення екологічної обстановки могло стати звичайна халатність місцевих чиновників окупаційної адміністрації і "надзвичайників" РФ. А саме - окупаційна влада дала команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці серед іншого використовували для засипки хлорне вапно. Яка вступила в реакцію з речовинами з відстійника, що призвело до виділення хлору "

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Нардеп також додав, що "керівництво" півострова "просто труїть кримчан", приховуючи про це інформацію.

"Вони на повному серйозі починають просувати версію, що причиною погіршення екологічного стану міг стати" викид хімречовини з території України". Той факт, що в прилеглих районах Херсонської області немає жодного об'єкту, здатного представляти хоч найменшу хімічну загрозу, ігнорується. Людей підводять до думки, що Україна спеціально щось застосувала. І багато хто повірить, як вірять в "американські випромінювачі", для захисту від яких потрібні шапочки з фольги "

Такі новини про дії окупантів просто вражають.

місто

До слова, на півночі окупованого Росією Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Про це заявила так звана глава регіонального управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська.

Постраждалі від хімічних викидів

Так, вона відзначила, що профільні служби зафіксували перевищення допустимого розміру небезпечних речовин у повітрі. Крім того вона розповіла, що йдеться насамперед про викиди у повітря небезпечного хлористого водню у одному з населених пунктів окупованого Криму.

Наразі вже відомо, що прилади зафіксували дев'яти значне перевищення норми хлору у повітрі.

наслідки

"Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистого ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотного накопивача. Перевищення середньодобової концентрації відзначаються в дев'ять разів", - сказала Пеньковська.
Разом з тим варто відзначити, що відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії.

Міністерство закордонних справ України подасть звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї після того, як будуть отримані всі дані, матеріали і докази хімічних викидів на окупованому півострові.

Беца повідомила, що в МЗС чекають підсумків експертизи про стан хімічного забруднення в Криму.

Крім того представниця українського зовнішньополітичного відомства засудила дії окупантів, які навідразі відмовились передавати інформацію про шкідливі викиди на заводі "Титан", що розташовується в окупованому Армянську.

завод

"Ми, зрозуміло, виступаємо із засудженням всіх цих дій і нам необхідний для передачі в Організацію по забороні хімічної зброї повний пакет паперів. Ми збираємо з усіх, що мають відношення, компетентних органів всі відомості, всі матеріали, всі докази. Нас цікавить оцінка експертів наших відомств, і як тільки вона у нас буде, я думаю, це станеться найближчим часом, ми негайно передамо все це в Організацію по забороні хімічної зброї", - розповіла Беца.

Нагадаємо, в окупованому путінськими бойовиками Криму так звана влада організувала справжню хімічну атаку.

Як повідомляв Znaj.ua, українці з жахом спостерігають за наслідками хімічної аварії, яка трапилася в Армянську. Нещодавно в мережі з'явилися нові фото і коментарі кримчан з Армянська, які захотіли розповісти про свою біду світові.

Також Znaj.ua писав про те, що так звана "влада" в окупованому Криму звинуватила Украхну в екологічній катастрофі, що виникла в Армянську.