В Україні незабаром може ще одне професійне свято, а також додатковий привід випити – "День виноградарства, винороба і українського вина".


Нове свято в Україні

Вино


Відповідний законопроект на розгляд ВР вже внесли народні депутати, рішення прийматимуть у перший тиждень листопада. Як зазначають автори ідеї, про це вже давно просили співробітники асоціації українських виноробів, Торгово-промислова палата, а також Європейський комітет виробників вин.


Народні обранці переконані – таке свято потрібне, адже " культура споживання вина в Україні майже відсутня", але вона є одним з критеріїв оцінки суспільства.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Вино


На підтвердження своїх слів наводять статистику: якщо середньостатистична французька сім'я за рік випиває 70 літрів вина, то українська обмежується всього 4-ма літрами. Зате за рік ми вживаємо 17 л міцного алкоголю, а французи тільки 3.

Дегустація вин

Додають також, що спеціальний винний свято, на відміну від локальних самодіяльних фестивалів вина, допоможе поміняти звички українців. А заодно буде стимулювати розвиток виноробства.
З цією метою в проекті рекомендують Кабміну щорічно до 20 вересня прописувати план загальнодержавних святкових заходів, приурочених до Дня українського вина, а також вирішувати питання щодо їх фінансування.

Вино

Якщо Верховна Рада підтримає ініціативи, найближчим часом, відзначати нове свято українці зможуть вже в нинішньому році - 4 листопада.


Дивіться: де в Україні можна знайти ідеальне вино?


Нагадаємо, одеські курорти стали смертельною пасткою для постачальників.
Як повідомляв Знай.ua, в Україні скасують перехід на зимовий час.
Також Знай.ua писав, мешканці Санкт-Петербурга простояли кілька годин в черзі для того, щоб отримати безкоштовний бургер.