Несподівано, в Україні починаючи з 14 вересня під заборону потрапив етиловий спирт та настоянка евкаліпта. Відомо, що від таких ліків відмовилися через невідповідність за показником "Об'єм вмісту контейнера".

Про це свідчить інформація на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так, виробником антисептика "Спирту етилового 96%" є Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт". А ось "евкаліпта настойку" створив ПАТ "Лубнифарм". Її використовують для лікування запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, порожнини рота, при порушеннях сну та легких формах неврозів.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Проте, варто зазначити, що при цьому в Україні зняли заборону на продаж розчину "Етанол 96%" виробництва ТОВ "Фарма Черкас".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві запропонували ввести так званий "сухий закон", що забороняє продаж алкоголю в столиці в нічний час доби. Повідомляється, що цим рішенням пропонують заборонити продаж алкоголю з 11 години вечора до 10 годин ранку в усіх столичних магазинах і кіосках. Про це повідомила прес-служба Київської міськради.

"Обмеження продажу алкоголю повинно діяти з 23:00 до 10:00. Передбачається заборона на реалізацію вина, пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Нові обмеження не торкнуться на заклади ресторанного господарства (ресторани, бари тощо)", — йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Варто нагадати, що діти, які не пройшли вакцинацію, відтепер не зможуть відвідувати школи і дитячі сади. Про це нагадало Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України, повідомляється на сторінці МОЗ в Facebook.

Представники медичної спільноти попереджені у всіх регіонах України. Виключення: діти, яким протипоказана вакцинація. Однак батьки повинні отримувати відповідну довідку у лікаря.

Нагадаємо, канадські лікарі успішно пересадили обличчя.

Як повідомляв Знай.uа в Україні заборонили вакцину від дифтерії та правця.

Знай.uа писав, МОЗ допоможе з працевлаштуванням студентам-медикам.