Напевно, кожен з вас щодня стикається з потоком стресу і втоми.

Перевтома і печаль атакують людей по всьому світу, а щастя відчувають одиниці. Детально в цій ситуації розібралася PolitekA.

стрес

Нещодавно соціологи американського інституту громадської думки Геллапа запитали дорослих людей в 147 країнах про те, відчували вони позитивні емоції минулого дня.

У загальній кількості дослідники провели більше 145 000 інтерв'ю.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Перше місце в рейтингу вчених зайняла Центральноафриканська Республіка (ЦАР), що має свої підстави.

втома

Як відомо, в цій країні бойові дії між різними угрупуваннями змусили десятки тисяч людей покинути свої будинки. А більшість населення в опитуванні вказала, що відчувала напередодні "багато фізичного болю".

втома

Друге місце зайняв Ірак з показником 59%. Крім того, в списку є Південний Судан (нещасні 55% населення), Єгипет (47%) і Іран (45%).
У той же час, лідерами за кількістю позитивних емоцій стали латиноамериканські країни.

стрес

Так, перші три місця в рейтингу найщасливіших країн зайняли Парагвай (задоволені 85% населення), Колумбія і Сальвадор (по 82%).

У підсумку, за даними соціологів, рівень щастя в світі в 2017 році перебував на найнижчому рівні за останнє десятиліття. І кількість людей, які говорять, що відчувають стрес і занепокоєння, зростає.

Gallup веде дослідження рівня щастя в світі з 2006 року, і в порівнянні з результатами попередніх років показник 2017 - найгірший.

На думку керуючого редактора інституту Мохаммеда Юніса:

В цілому світ перебуває в стресі, стурбований, сумний сьогодні більше, ніж ми коли-небудь бачили

Крім того, нещодавно соціологи на основі опитувань назвали головні страхи українців.

втома

Українців найбільше хвилюють війна на сході, зростання цін і низький рівень зарплат і пенсій.

Такі результати були зроблені на основі даних соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, Центром соціальних і маркетингових досліджень «Соціс», Київським міжнародним інститутом соціології та соціологічною групою «Рейтинг».

підвищення цін

Серед найбільш важливих проблем, що вимагають негайного вирішення, 51,3% опитаних назвали військовий конфлікт на сході України, 37% - зростання цін на основні товари та інфляцію і 36% - низький рівень зарплати або пенсії.

підвищення цін

У той же час тиск на бізнес з боку правоохоронців, а також недолік свободи і демократії визнали першочерговими проблемами лише 1,7% опитаних.

Сподіваємося, з часом населення України зможе похвалитися кращими показниками.

Нагадаємо, настала осінь і ймовірність підхопити грип або банальну застуду різко зросла. Лікарі рекомендують наступні 7 правил для того, щоб не захворіти.

Як повідомляв Znaj.ua, викликані сміхом гормони позитивно впливають на психіку і стан людського організму в цілому.

Також Znaj.ua писав про те, що багато українців з хвилюванням спостерігають за постійними стрибками на валютному ринку. Не так давно експерти розповіли про те, що покупці долара активізувалися і його курс став уповільнювати своє падіння.