Російське військово-політичне керівництво збільшує кількість військ ЗС РФ неподалік кордонів з Україною.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки України.

Зокрема, йдеться про те, що Росія, як і у 2014 році під прикриттям військових навчань "Схід-2018" стягує до кордонів з Україною величезну кількість своїх кадрових військових. Більше того до кордонів також масово переміщається тяжка техніка у тому числі потужні артилерійські установи.

Також відзначається, що у місці постійного таборування вже розгортаються спеціальні загони з числа кадрових російських військових для забезпечення та посилення передових позицій та з'єднань.

Популярні новини зараз

Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Вони точно залишаться без броні: хтось із українців гарантовано потрапляє під мобілізацію з 18 травня

Тривожна арифметика "Нафтогазу": українці стають боржниками навіть за наявності переплати

Показати ще

Більше того українські розвідники зазначають, що частина бойових загонів комплектується виключно з представників Дагестану та Чечні. Крім того на місці таборування також присутні так звані "Козачі загони", які підпорядковуються лише вищому війському керівництву.

Разом з тим варто відзначити, що військовий експерт, історик Михайло Жирохов раніше вже встиг заявити, що військові навчання "Схід-2018" в Росії не мають ніяких політичних та військових наслідків для України.

Він відзначив, що за великим рахунком чергове бряцання зброєю російської влади для України нічим не загрожує, проте існує досить невелика імовірність повторення подій 2014 року, коли під виглядом навчання російські військові перейшли кордон та вторглись на територію України.

Наразі вже відомо, що для проведення навчань Кремль перекидає свої військові угрупування до Далекого Сходу поближче до кордонів з Китаєм, адже військові піднебесної також братимуть участь у масштабних маневрах.

"Для України геополітично нічого конкретного ці військові навчання не несуть. Єдиний момент, який може бути, це - повторення літа 2014 року, коли під виглядом навчань РФ перекидала частини через Уралу і з Далекого Сходу. Тобто зараз туди йдуть ешелони з військовими частинами з західного кордону РФ, а тому йдуть (або йтимуть) вже інші частини. Відбувається передислокація під прикриттям цих навчань. Але прямої загрози для України вони не несуть", - сказав експерт.

Росія витратить на військові навчання до мільярда доларів, - Павло Жебрівський

Нагадаємо, пропагандистам вистачило глузду здати Путіна з потрохами.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий журналіст поставив Путіну жорсткий ультиматум.

Також "Знай.ua" писав, що США похвалилися потужним озброєнням, яке знищить путінські ракети в одну мить.