Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ніякі минулі заслуги не допоможуть колишнім АТОшникам уникнути законного покарання за рейдерське захоплення фермерського господарства в Харківській області.

Про це міністр розповів журналістам у середу, 12 вересня.

Аваков розповів, що у зв'язку з інцидентом затримано 55 осіб, з них 22 оголошено звинувачення.

"На жаль, у цій акції брало участь певна кількість людей, які мають репутацію АТОшників, які воювали в тих чи інших підрозділах Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції", - сказав він.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

"Ніякі шеврони в минулому, ніякі заслуги в минулому не звільнять людей, які здійснюють такі злочини, покарання", - заявив він.

Міністр заявив, що незважаючи ні на що, позиція МВС буде дуже жорсткою.

"Ніякої альтернативної сили, яка буде регулювати законність, у тому числі в господарській сфері, ми не потерпимо", - сказав міністр.

Аваков також сказав, що 12 вересня затриманий керівник структури, яка і робила захоплення. За словами міністра, це досить відомий чоловік, який керував ротою національної поліції "Східний корпус "Ширяєв".

Нагадаємо, вже четвертий день невідомі люди в камуфляжі намагаються незаконно захопити ФГ "Суворого А. Ф.".

Молоді люди без дозволу заїхали на територію господарства і почали завантажувати в свої автомобілі соняшник з елеватора. Коли їм почали чинити опір, нападники відкрили вогонь. В результаті, було поранено 5 чоловік, одного чоловіка забрала швидка.

Захоплення триває вже 4 день і набирає все нових обертів. Портал "Агро-Центр" викладає інформацію по днях.

Нагадаємо, 11 вересня під Харковом в ході рейдерського захоплення підприємства "Стратег-Агро" пораненими виявилися сім чоловік.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у Печерському районі Києва у вівторок увечері, 4 вересня, сталася стрілянина.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав парламент посилити заходи проти порушників правил дорожнього руху.