Масштабні військові маневри в Росії "Схід-2018" проводяться Путіним з метою відпрацювання ведення "великої війни", передає "Сегодня".


Про це у інтерв'ю розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Військові маневри проводяться для того, щоб тренувати органи військового управління для ведення масштабної війни. Це є підсумком навчань органів управлінь і штабів різних рівнів. Це нормальна практика, однак масштаб цих навчань говорить про те, що Росія не виключає можливості використання військових сил в повному обсязі , тобто великої війни", - розповів експерт.


За словами військового, в іншому випадку РФ повинна була б подати міжнародну заявку і вказати чисельність військ, яка залучається до навчань.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

"Але вони цього не роблять, тому що навчання проводяться поза зоною попередження. Що стосується особливості цих маневрів, то росіяни своїх військових розділили на" синіх "і" червоних, і кожна сторона грає за себе. Це велика командна штабна гра, в якій кожен приймає якісь рішення з імітацією динаміки бойових дій. Тобто вони змушують штаби працювати в реальному режимі, але поки що без реальних бойових дій ", - пояснив він.


Експерт також додав, що участь в маневрах військових з Китаю можна пояснити наміром Росії якось зблизитися і налагодити контакт з КНР, оскільки у Пекіна є своє бачення геополітичних питань стосовно Росії.

"Тому РФ намагається будь-яким способом помиритися з Китаєм і знайти якісь точки дотику", - уточнив військовий експерт.

Нагадаємо, Росія почала найбільш масштабні за останні 40 років військові навчання, які на заході називають підготовкою до великої війни.


Стало відомо, що у вівторок, 11 вересня, в Росії стартували великі військові навчання "Восток-2018", в яких задіяні десятки тисяч одиниць техніки і близько 300 тисяч солдатів. У Міністерстві оборони РФ розповіли, що плани навчань пройдуть у два етапи.


Як повідомляв раніше Знай.ua, на Далекому Сході Росії почалися військові маневри "Схід-2018". Вони стануть наймасштабнішими за всю історію сучасної Росії.


Також Знай.ua писав про те, що Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря.