У вівторок, 11 вересня, в мережі почала поширюватися інформація про те, що в Умані хасиди нібито зґвалтували неповнолітню дівчину.

В повідомленні прес-служби поліції Черкаської області кажуть, що це не більше, ніж фейк: до відділку не надходило жодних подібних заяв.

Так, згідно з версією авторів з народу, група паломників перебрала з алкоголем та запросила 15-річну дівчинку погуляти з ними. Та погодилася і в ході вечора, скориставшись розслабленим станом дівчини, чоловіки зґвалтували її. У поліції вперше чують про цю історію.

"9-10 вересня в поліцію Умані взагалі не надходило жодного повідомлення про будь-яке зґвалтування. Тобто ця інформація надумана, немає ніякого підтвердження. Дрібні правопорушення є, на них була відповідна реакція, але в цілому святкування пройшло спокійно",
– заявив прес-секретар поліції Черкаської Дмитро Грищенко.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Цілковитий безлад на вулицях Умані

В невелике містечко в центральній Україні Умань раз на рік з'їжджаються десятки тисяч паломників – брацлавських хасидів. Тут вони святкують Рош ха-Шана або іудейський Новий рік. Користувачі вибухнули обуренням, коли побачили, що учасники свята залишили після себе.

П'яний дебош в польоті

В ізраїльському аеропорту Бен-Гуріон буйна компанія хасидів вступила у перепалку з членами екіпажу літака авіакомпанії МАУ. Рейс затримався на три години, з рейсу зняли 8 осіб.

Відзначимо, в 2017-м в Умань на святкування іудейського Нового року приїхали понад 30 тисяч паломників з 12 країн світу.

Перший заступник голови Нацполіції, начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що поліція врахує досвід попередніх років.

Нагадаємо, у минулому році в Умані не обійшлося без інцидентів.

Як повідомляв портал "Знай. ua", у 2017 році в Умані хасиди влаштували поножовщину.

Також портал "Знай. ua" писав, в мережі показали, на що хасиди перетворили Умані під час паломництва в 2017 році.