У Бердянську виявили холеру у пацієнта, хворого на гострий гастроентероколіт.

Цю інформацію повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Хворий живе у Дніпропетровській області. Він приїхав в Берднськ на відпочинок. Лікарі виявили у нього холерний вібріон О1 групи, серовару Огава, авірулентний, нетоксигенний.

Там, де він тимчасово жив, взяли змиви і проби води, на пляжі для експертизи взяли креветки. Дослідження не виявили холерних вібріонів.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила план з локалізації та ліквідації вогнища холери.

Діарея, блювання, біль у животі та судоми в ногах - основні симптоми холери. Спалахи хвороби може спровокувати холерний вібріон групи 01, але зафіксований в Бердянську нетоксикогенный і авирулентный штам не може викликати спалах холери.

Нагадаємо, що днями у Запоріжжі медики зареєстрували смертельний випадок внаслідок страшного інфекційного захворювання – лептоспірозу. Про це повідомили в Запорізькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

За даними медиків, чоловік помер після зараження лептоспірозом ускладнень, зумовлених захворюванням. Лікарі нагадали, що ця хвороба характеризується ураженням капілярів, печінки, нирок і м'язів, а також явищами інтоксикації, а також супроводжується постійною лихоманкою.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", турист з Новомосковська, який відпочивав у Бердянську Запорізької області, потрапив у лікарню з холерою. За словами спеціалістів Запорізького обласного лабораторного центру, його врятувало те, що збудник холери був нетоксигенный.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що медики радять вживати близько 4-5 зубчиків часнику в день, адже часник назавжди вбиває рак та ВІЛ, якщо слідувати порадам. Він допомагає боротися з серцево-судинними захворюваннями.