З вівторка, 11 вересня, Україну накриє ще одна нова хвиля магнітних бур, однак у цей раз набагато більш потужна, передає Обозреватель.

Повідомляється, що період магнітних бур триватиме до кінця цього тижня.

магнітні бурі

Вчені і лікарі відзначають, що хвиля вона небезпечна не тільки для людей на нашій планеті. Магнітні бурі також несуть у собі загрози для космосу. Так, у разі якщо коливання дуже сильні – з ладу можуть вийти навіть космічні супутники, а космонавти – зазнати серйозного опромінення.

Крім того, під час потужних сонячних спалахів ризик опромінення є навіть у авіапасажирів. При цьому порушуються радіосигнали і зв'язок, перевантажуються лінії електропередач.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Фахівці впевнені в одному: під час магнітних бур треба бути пильним, проте боятися їх – не варто. Замість цього краще постійно піклуватися про здоров'я, щоб катаклізми природи на загальне самопочуття ніяк не впливали.

головний біль

До речі, вчені всього світу ламають голову над загадковою трансформацією сонця. Чому вона сталася? І як ці зміни можуть вплинути на життя нашої планети. Вперше подібні трансформації помітили на початку XX століття.

В 2018 році на Сонце практично не помічають спалахів і рівень радіації від променів виходить менше, ніж у попередні роки 11-річного циклу. Вчені кажуть, що світило трансформувалося на 1,5 кілометра.

Астрономи висувають різні версії, чому Сонце змінює форму. Відповідно до одного з припущень, це відбувається унаслідок коливань градуси гравітаційного поля. У майбутньому фахівці планують ретельніше вивчити цей процес, але відстежити його дуже складно. Наслідком зміни форми Сонця є магнітні бурі.

Сонце

Нагадаємо, що у вересні 2018 року серйозних магнітних бур не передбачається, однак і розслаблятися чутливим людям не варто.

Як повідомляв портал Знай.uа, у період магнітної активності медики радять по можливості знизити навантаження, як фізичні, так і емоційні.

Також портал Знай.uа писав, як захистити себе від небажаних проблем зі здоров'ям, на роботі і в особистих відносинах.