За минулу добу, 9 вересня, бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в тому числі двічі з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, втрат серед військовослужбовців немає, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріл наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Світлодарськ, Південне, Верхнеторецкое, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутово, Лебединське, Водяне та Широкіно", - повідомляють в ООС.

Крім того, бойовики обстрілювали позиції ООС поблизу населених пунктів Водяне і Лебединське на Маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм. Також вдень в районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку один з опорних пунктів був обстріляний з озброєння бойової машини піхоти.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Втрат серед українських військових немає.
У той же час, за даними розвідки, 9 вересня були поранені четверо бойовиків.

"З початку поточної доби супротивник двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Водяне і Широкіно з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 вересня, терористична "ДНР" починає так звані "командно-штабні навчання на місцевості".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Росія проводить великі військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря.

Також Знай.uа" писав, згідно з офіційними даними, за минулу добу, 8 вересня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася напруженою, проте була цілком контрольованою.