Днями у Кропивницькому хасиди напали на двох жінок, котрі прибирали сміття. Після цього інциденту журналісти почали скаржитися, що тепер повинні ходити вулицями хіба що у супроводі силовиків – і взагалі вважають за краще "прикривати голову", про всяк випадок.


Хасиди в Україні: гостинність обернулася проти нас?


На це звернув увагу на своїй сторінці у Facebook телеведучий Костянтин Стогній. Він запевняє: це свідчить не тільки про культурний рівень, а й взагалі про позицію самих українців – захищаючи права та свободи меншин, представників різних релігій, ми забуваємо берегти свої території та людей.

"Дивлюся новинні стрічки, читаю ось такі повідомлення і розумію, що ми не країну втрачаємо ... Ми щось всередині себе втратили ... Ми повернули на історичному повороті кудись не туди ... Як так вийшло, що двадцять років тому, коли мене відрядили від МВС до Умані для координації дій силовиків щодо підтримання порядку, наші дорогі єврейські гості вели себе дійсно, як гості", - згадує він.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще


Стогній додав, що востаннє, коли він особисто мав справу із хасидами, всіляко допомагав їм разом із іншими: селили по квартирах, залагоджували побутові проблеми. Все, аби гостям було зручно, затишно та комфортно. Натомість вони подекуди відплачують нам зовсім не гостинністю.

"Вони поважали нас і жили за нашими законами! Якщо раптом, з'являлися агресивні і неадекватні, то хасидів супроводжували ізраїльські поліцейські, спільно ставили їх на місце. А тепер що ?! Тепер ми повинні на своїй землі жити за їхніми законами ?! Я все розумію: гості .. толерантність ... Але спробуйте в Ізраїлі порушити Закон і плюнути в поліцейського!", - підсумував ведучий.


Як відомо, на святкування Рош Гашана в Умань не так давно прибули близько трьох тисяч паломників, всього очікується – 40 тисяч. В рамках співпраці в Умань прибули 20 ізраїльських поліцейських.


Всього на святкування Нового року за юдейським календарем очікується прибуття близько 40 тис. іноземних гостей.

Святкування Рош Гашана розпочалося 9 вересня і триватиме три дні. Іудеї всього світу будуть відзначатися початок 5778 року.


Дивіться: Хасиди в Умані. На святкування Рош-ха-Шана з'їхалися сотні паломників


Нагадаємо, в Києві затримали злочинну групу з двох військовослужбовців однієї з частин ЗСУ та одного цивільної особи за збут наркотиків.
Як повідомляв Знай.ua, підліток наклав на себе руки у Росії.
Також Знай.ua писав, трактор з пасажирами потрапив в аварію.