В акваторії Чорного моря запросив допомогу малий буксир "Шквал", екіпаж якого покинув судно і дрейфує на плоту в сторону Криму.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що з самого ранку екіпаж судна попросив про допомогу, через те, що їхнє судно дуже сильно заливало дощем. Капітан попросив про негайну евакуацію та наказав всім пересісти на рятувальний пліт.

"О 06:55 8 вересня надійшло повідомлення про те, що в районі села Героївка міського округу Керч в двох кілометрах від берега малий буксир Шквал заливає дощем. Капітан судна просить допомоги про зняття екіпажу з судна в кількості семи осіб. На 7:25 екіпаж покинув судно на рятувальному плоту в повному складі і дрейфує в бік мису Такіль півострова Крим", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

У МНС додали, що в рятувальній операції беруть участь буксири "Анапа" і "Меркурій", з аеропорту Сімферополя готові вилетіти два рятувальні вертольоти Мі-8.

Однак в районі пошуку несприятливі погодні умови: хвилювання моря 4-5 балів, поривчастий північно-східний вітер 10-12 м / с, місцями до 20, сильний дощ.

Разом з тим варто відзначити, що представники Ради нацбезпеки України прийняли рішення про відправку військових кораблів у води Азовського моря для того, щоб захищати національні інтереси.

Згідно з повідомленням за результатами засідання РНБО, ухвалено рішення про посилення військово-морської присутності України в Азовському морі для захисту національних інтересів.

Як передає прес-служба РНБО, на засіданні 6 вересня був затверджений комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.

Зокрема, йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розвиток відповідної інфраструктури.
Також планується забезпечити підрозділи берегової оборони новітніх високоточних ракетною зброєю.

Крім того, уряду доручено невідкладно вжити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

Захоплення Азовського моря: військові кораблі Росії за чотири милі від українських пляжів

Нагадаємо, РНБО затвердив новий комплекс військової захисту Азовського і Чорного морів.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна віддасть Азовське море, але не Путіну.

Також "Знай.ua" писав, що у Європі арештували російське судно.