З популярного відеосервісу YouTube видалили рекламу акцій проти підвищення пенсійного віку, організованих Олексієм Навальний.

Про це стало відомо завдяки заяви глави штабу політика Леоніда Волкова.

За версією правої руки Навального, компанія Google, яка володіє відеохостингом зробила це, керуючись "днем тиші". За словами Волкова, Google заблокувала рекламу опівночі на 8 вересня. У штабі Навального безпосередньо зв'язали реакцію американської компанії з претензіями російських держорганів.

"Вперше в історії компанія Google задовольнила незаконні вимоги російської влади і знесла нашу платну рекламу мітингу 9/9 з YouTube. Ротація більшої частини наших роликів заблокована. Блокування сталася опівночі, і, ми вважаємо, що це є реакцією Google на лист Центрвиборчкому — тобто вони вважають, що наші відео треба блокувати через "день тиші". При цьому блокування реклами не залежить від того, проходять в регіоні вибори чи ні, а також від того, узгоджений мітинг у цьому регіоні або немає (скажімо, в Чебоксарах мітинг узгоджений і виборів немає, проте і там Google закрив нашу рекламну кампанію)", - заявив Леонід Волков, голова штабу Олексія Навального.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

В компанії Google поки не коментували дану ситуацію. З YouTube прибрали рекламу Навального після претензій з боку Центральної виборчої комісії, Роскомнадзора та Генпрокуратури, які звинуватили компанію у втручанні у вибори.

Акція проти підвищення пенсійного віку запланована на єдиний день голосування — 9 вересня. Мітинги пройдуть в Москві і десятках інших російських міст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на зустріч Володимира Путіна з переможцями міжнародних олімпіад, яка відбулася в освітньому центрі "Сіріус" в Сочі, один із школярів — Єгор Рябов — прийшов в майці з написом "Навальный 2018".

Відповідну фотографію з заходу було опубліковано на сайті Кремля.

Варто нагадати, що російського опозиціонера Олексія Навального заарештували на 30 діб. Тверський суд Москви визнав його винним у повторному порушенні правил проведення публічного заходу (ч. 8 ст. 20.2 КоАП). Навального було затримано 25 серпня.

Нагадаємо, Навального терміново госпіталізували після "розмови" з катами Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, у Москві схопили Навального.

Знай.uа писав, Навальний знову виведе росіян проти Путіна.