Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві в рамках підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні. Про це повідомив у Facebook прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря. Він посилався на офіційне повідомлення секретаря Святого і Священного Синоду.

У Києві в якості екзархів Вселенського патріархату призначені Його Преосвященство Архієпископ Данило Памфилийский зі Сполучених Штатів Америки та Його Преосвященство єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади, які служать українським православним віруючим у своїх країнах у Вселенському патріархаті.

Напевно, у Москві вже остаточно зрозуміли, що вплинути на рішення Константинополя – надати Томос про автокефалію УПЦ – неможливо, та й немає на це часу, процедура вже запущена.

Тим не менш, Кремль був би не Кремль, якби просто так відпустив ситуацію, змирившись з цим.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Наближений до Кремля телеграм канал "Незигарь" повідомляє про те, яку відповідь готує Московський Патріархат в якості відповіді на надання томосу української православної церкви.

По-перше, в джерелі вказали, що РПЦ заявить про свою незгоду з рішенням Константинополя і відішле ноту протесту не тільки Вселенського Патріархату, але і всім церквам, які підтримають це рішення.

Раніше повідомлялося, що Єдина помісна церква в Україні буде створена до кінця 2018 року, а ті церкви, не приєднаються до неї, повинні будуть називатися "Російська православна церква в Україні".

Про це розповів Предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет, передає "Інтерфакс".

За його словами, після отримання Томосу на Соборі оберуть предстоятеля єдиної автокефальної православної церкви.

Нагадаємо, чорт поплутав: РПЦ відмовиться від Вселенського Патріархату і православних у всьому світі.

Як повідомляв "Знай. ua", томос для України: що буде з церквами, які вирішать залишитися під Москвою. Філарет розповів, що буде з УПЦ МП.

"Знай. ua" писав, що Україна вислизає з пазурів московських попів, у Кирила - паніка: втратять мільярди.