Восени на українців чекають важкі часи. Уряд приготував черговий "сюрприз" - подорожчає буквально все: від продуктів харчування до тарифів ЖКГ.

По всій Україні вже сьогодні піднімається ціна на хліб і хлібобулочні вироби соціальних сортів, молочну та м'ясну продукцію, але це ще не межа. Анонсоване прем'єром Володимиром Гройсманом підвищення ціни на газ на догоду МВФ посприяє зростанню цін практично на все. Адже тоді істотно виростуть ціни на ЖКГ не лише для населення, але і для промисловості, яка, природно, закладе свої витрати у вартість товару, як уже неодноразово було.

І все в результаті ляже на плечі простих українців. Та ми самі вонні у всіх цих своїх бідах, адже дозволяємо так зі собою поводитись, вважає юрист і блогер Михайло Шнайдер.

За його словами, вже за кілька місяців нас очікує катастрофічне підвищення цін буквально на все. Про це Шнайдер пише на своїй сторінці у Facebook.

"Зима близько.
Через кілька місяців нас очікує:
- Підвищення ціни Газа на 50%. З 6,95 гривень до 11 гривень за кубометр.
- Подорожчання хліба на 30%.
- Подорожчання алкоголю на 12,4%.
- Подорожчання бензину на 20%.
Уже зараз, дорожчає практично все - починаючи від проїзду в громадському транспорті і закінчуючи ковбасою. Гривня знецінюється просто на очах. Пенсійний фонд порожній", - зазначає Шнайдер.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За словами блогера, кожен українець відчуває на собі результат бездарно управління державою.

"Уряд вже відкрито заявляє, що без чергового траншу МВФ нас чекає дефолт. Це просто катастрофа. Результати бездарно управління нашою державою відчуває на собі кожен українець. Ну а найбільш сумне в тому, що це саме ми привели цих персонажів до влада. І з нами поводяться так, як ми самі дозволяємо ...", - констатує блогер.

Зазначимо, скандальний глава українського уряду Володимир Гройсман попросив не звинувачувати його в тому, що вартість газу для населення невблаганно зростає. Прем'єр-міністр заявляє, що це вимушена міра, на яку Кабінет міністрів просто змушений піти, оскільки це одна з вимог Міжнародного валютного фонду, що регулярно поставляє Україні транші.

Нагадаємо, експерт склав шокуючий список продуктів, які різко подорожчали в перші дні осені.

Як повідомляв портал "Знай.ua", провідні експерти проаналізували, як змінювалися ціни на соціальні продукти протягом року.

Також "Знай.ua" писав, що зростання тарифів на вантажні ЖД-перевезення призведе до падіння виробництва.