Оперативне засідання, темою якого стала евакуація дітей з регіонів, які знаходяться в безпосередній близькості до заводу "Кримський титан", організували 7 вересня на Херсонщині.

Місцева влада прийняла рішення призупинити роботу шкіл і дитячих садів. Про це стало відомо завдяки повідомленням голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва в ефірі одного з українських телеканалів.

"Вночі було прийнято рішення про надання можливості нашим дітям, які підпадають під можливу зону ураження, відправитися до оздоровчих таборів. Також це стосується вагітних жінок, ми забезпечуємо їм спостереження в медичних установах. Крім того, ми змушені надати допомогу кримчанам, які страждають від екологічного лиха, ми готові надавати медичну та оздоровчу реабілітацію", - повідомив він.

Кримський титан

Популярні новини зараз

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші

Показати ще

Зараз забруднення повітря біля адміністративного кордону Херсонської області і Криму нібито не фіксується, проте наголошується, що вітер нині дме з іншого боку. Якщо він змінить напрямок, показники можуть змінитися.

Військовослужбовці і співробітники поліції несуть службу на адмінкордоні в респіраторах. Відзначається, що захисні засоби американського виробництва багатошарові і мають можливість регулювання рівня захисту.

У той же час стало відомо, що в школах і дитячих садах Херсонщини призупинено навчальний процес.

У разі виникнення будь-яких ознак погіршення самопочуття (неприємний присмак у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) в місцевій ОДА рекомендують негайно звернутися до медичного закладу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

"Зараз північ окупованого Криму близький до екологічної катастрофи. Через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півострова, але і люди у Херсонській області. Виникає загроза для Європи", - пояснила вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, з'явилися моторошні фото екологічної катастрофи в Криму.

Як повідомляв Знай.uа, хіматака спустошила Крим, люди намагаються врятувати дітей.

Знай.uа писав, у Криму показали наслідки хіматаки.