Бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріл позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. З 7:00 до 18:00 середи, 5 вересня, противник 11 разів порушив режим припинення вогню, ігноруючи "шкільне перемир'я". У разі необхідності бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь і придушували вогневі точки противника. В ході бойових зіткнень було поранено двоє українських військовослужбовців, повідомляє прес-центр штабу ООС.

По опорних пунктах ЗСУ на підступах до Станиці Луганської, Кримському, Золотому, Чермалику, Водяному, Гнутово, Лебединському противник вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння протягом дня не застосовувалося.

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл… Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - відзначили в штабі.

Як відомо, 22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили безстрокове припинення вогню з 29 серпня у зв'язку з початком навчального року. "Шкільне перемир'я" стало вже 16-м з початку війни в Донбасі. Як і всі попередні "перемир'я", воно було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань в перший же день.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України і початку Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем збройних сил.

Нагадаємо, стало відомо, що ЗМІ розкрили кровожерливі плани Путіна. Російські війська готуються до нападу на опозиційні сили Сирії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що жителі Донбасу повстали і рвуть "ганчірки" псевдореспублік.

Також "Знай.uа" писав, що одіозний український мер пояснив, навіщо тискався з ватажками "ДНР".