У Харкові відбулося слухання у справі теракту біля Палаце спорту. В ході засідання підозрювані озвучили клопотання про зміну міри запобіжного заходу.


Суд над винуватцями теракту у Харкові


На самому початку представник держаного обвинувачення заявив клопотання про продовження всім трьом підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


Прокурор зазначив, що для потерпілої сторони навіть на даний час зберігаються суттєві ризик: підозрювані можуть повторити злочин, або спробувати переховувати від слідства та суду, чинити тиск на свідків, яких іще не допитували.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще


Державний обвинувач наголосив, що, згідно чинного КПК, для підозрюваних у скоєнні теракту закон не передбачає іншої, окрім тримання під вартою, міри запобіжного заходу. Чинна міра запобіжного заходу спливає 7 вересня, тому це клопотання підлягає негайному розгляду.


Головні фігуранти справи - Володимир Дворніков та Сергій Башликов, перший, до речі, одразу звинуватив суд в "упередженості висновків", з огляду на це й просив замінити йому запобіжний захід, а саме – відпустити додому на " особисте зобов'язання", суду довелося видалитися на нараду. Як завершиться засідання, невідомо.


22 лютого 2015 року в Харкові під час мітингу, присвяченого пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО, біля Палацу спорту на проспекті Маршала Жукова (нині - проспект Петра Григоренка) стався вибух, згодом кваліфікований як теракт. Внаслідок теракту загинуло 4 людей та 9 отримали поранення.

Дивіться: суд над винуватцями теракту біля Палацу спорту у Харкові


Нагадаємо, окупанти підпалили ціле селище на Донбасі.
Як повідомляв Знай.ua, на столичному Подолі сталася масштабна пожежа.
Також Знай.ua писав, потужний вибух прогримів у центрі Харкова.