В окупованому Росією Криму продовжує працювати на українській сировині з Житомирської області завод українського олігарха Фірташа "Титан".

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook журналіст Андрій Клименко.

Сировина поставляється на півострів за схемою: Одеський порт - турецький порт Самсун за фіктивним контрактом, звідти перевалка - Керч.

"Україна (точніше, "схемники"), на жаль, дійсно має безпосереднє відношення до екологічної катастрофи у Північному Криму (прим: Армянськ, викид соляної кислоти в атмосферу з кислотонакопителя заводу "Титан" Фірташа). Але справа не у воді (відсутність опадів дійсно призвело до пересихання відгородженої для скидання відходів частини Сивашу площею 42 кв. км і потрапляння в повітря кислотного пилу, який перетворився на туман - це використовується для аргументації відновлення постачання води по Північно-Кримському каналу). Справа в тому, що завод продовжує працювати на українському ильменіті з Житомирщини (далі - Одеський порт - турецький порт Самсун за фіктивним контрактом, звідти перевалка - і Керч). Якщо відповідні органи, які всі давно знають, закриють цей канал постачання сировини на окуповану територію - фундамент екологічної катастрофи зникне", - розповів він.

Популярні новини зараз

Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Електроенергія подорожчає вже наприкінці травня: українців приголомшили новими цінами

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Показати ще

Нагадаємо, що екологічна катастофа, яка дуже налякала кримчан, продовжує позначатися на здоров'ї: у дітей масово піднімається температура до 39, а на всьому тілі з'являється червоний висип невідомого походження.

Так, блогер RoksolanaToday & Крим пише, що сировина для заводу "Титан", яка і стала причиною НП, в подальшому буде тільки погіршувати і без того недобру екологічну ситуацію на окупованому півострові.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", екологічна аварія, що відбулася в Криму, вдарила по селу Перекоп: воно знаходиться ближче до підприємства-винуватця, і тепер місцеві мешканці залишилися без урожаю: він буквально згорів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що путінські окупанти в акваторії Керченської протоки затіяли дуже складну і небезпечну операцію. Відомо, що водолази зайнялися демонтажем допоміжних конструкцій під Кримським мостом.