"Нова українська школа" – термін, який гарно звучить у звітності МОН, і, на жаль, так не тішить батьків. Все тому, що змінилося з минулого року мало, а подекуди й взагалі стало ще гірше. До постійних поборів додалися порожні класи, відсутність елементарних речей змушує віддавати останнє, аби дитині було добре.


Нова українська школа: основні скарги батьків


На цю проблему звернула увагу Анастасія Кропельницька на сторінці спільноти "Батьки SOS" у Facebook.

Вона віддала дитину до першого класу у школі Кривого Рогу. Якщо раніше сюди закупили все необхідне, то 1 вересня батьків зустріла шокуюча картина: кабінет нагадував пустелю:

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

"Попередня вчителька звільнилася напередодні 1 вересня, забрала з собою абсолютно усе з кабінету. Не залишилося жодних дидактичних матеріалів. Порожні шафи, дошка висить на цих самих шафах. Довелося вести зварювальний апарат, щоб заварити парти, тому що вони розвалювалися. У додаток до усього цього ми дізнаємося, що з дозволу директора школи попередній клас забирає дошку і жалюзі. Клас залишають з голими стінами", - йдеться в коментарі до знімків.


Не тільки школи страждають від невпорядкованої системи. Дісталося добряче навіть київським садочкам.

"Щомісяця колекторський колектив садка, за суворим велінням завідуючої, збирає по 1000 грн - на місяць, в комунальному, ідеально відремонтованому садку….."Я як член батьківського комітету забороняю"? Це що взагалі за орган такий? Забороняє, дозволяє? Ви б гроші роздали батькам, які допомагали збирати. Повністю відремонтований сад і побори - тут розповідати про ремонти вже не вийде.


"Антикорупційним" навчальним роком охрестив у коментарі всю цю ситуацію й Олекса Ярославцев. Коли він ознайомився із переліком того, що треба батькам придбати за власний кошт під виглядом так званих "організаційних питань", просто очі на лоба полізли:

"Раптом наша добра вчителька пояснила що в клас потрібен кулер і вогнегасник. Щодо кулера народ погодився. На весь клас виходить не дуже дорого, і краще, ніж з крану. Хоча кумедним було обговорення стаканчиків: "пропоную паперові, вони не псують природу!" - "Ага, тобто дерева ми вже не бережемо?" - "Паперові – корисніше". Я закинув в групу вафельні стаканчики і запропонував зупинитися на них. Потім оголошена сумма - 500 гривень "одноразово і нехай стоїть". Пізніше дійшло - який вогнегасник?! Поруч з класом пожежний кран. А взагалі питання пожежної безпеки - це питання школи", - додав він.


Чи зреагує міністерство вчасно на скарги батьків, чи залишить їх знову сам-на-сам із проблемою, не ясно. Але очевидно одне: система "нової української школи" ще потребує корективів.


Дивіться: "Нова українська школа": батьки змушені самі купувати навчальні матеріали та меблі


Нагадаємо, нова витівка Гройсмана прирече українців на голодну смерть.
Як повідомляв Знай.ua, міністру Супрун жорстко вказали на сучасні проблеми.
Також Знай.ua писав, Pianoбой розповів про найскладніший період шкільного життя.