В районі адміністративного кордону з незаконно анексированним Кримом підконтрольні Росії "влади" півострова створюють штучні черги і додатково підсилюють пости військовими. Про це сьогодні повідомляє Азово-Чорноморське регіональне управління Держприкордонслужби України в Facebook. Зокрема, зазначено, що українські прикордонники зафіксували штучні черги на админкордоні.


"Співробітники Державної прикордонної служби не фіксували ніяких скупчень перед українським КПВВ, але в той же час сьогодні близько двох сотень автомобілів чекали своєї черги перед так званим "пунктом пропуску" в Криму", - йдеться в повідомленні.
За словами українських прикордонників, зазвичай пропуск автомобілів здійснюється окупантами за допомогою світлофора і шлагбаума, проте сьогодні вони виставили для контролю додаткових військових.
"Сьогодні прикордонники вкотре зафіксували штучні черги на админгранице. Співробітники Держприкордонслужби не фіксували ніяких скупчень перед українським КПВВ Чонгар, але в той же час сьогодні близько 200 автомобілів чекали своєї черги перед окупаційним «пунктом пропуску»", – йдеться у повідомленні.


Разом з тим, відомо, що жодних причин для затримок не було, так як в середньому за добу через КПВВ Чонгар в бік Криму админкордон перетинає близько чотирьох – п'яти сотень автомобілів.
"тобто майже половина транспортних засобів, які перетинають админграницу за повну добу, відразу стояли в черзі, створеної окупантами ймовірно для «картинки туристичного потоку» або небажання якісно працювати", – відзначають в ДПСУ.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше на виїзді з Євпаторії автолюбителі стали свідками маневру винищувача.
У небі над окупованим путінськими бойовиками Кримом біля Євпаторії на пляжі, де відпочивають діти, сновигають військові винищувачі.
Як повідомляв "Знай.uа", що відпочинок в Криму шокував навіть росіян.
Також "Знай.uа" писав, що Крим очікує брак питної води.