За минулу добу, 30 серпня, ситуація на Донбасі в районі проведення Операції Об'єднаних сил мала ознаки стабілізації і залишалася повністю контрольованою ВСУ. Російські терористи 12 разів порушували так зване "шкільне перемир'я", обстрілюючи позиції укринських захисників.

Цю інформацію повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

Російські окупанти провели 12 обстрілів позицій сил ООС з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Терористи обстріляли українських військових поблизу Кримського, Новотошківського, Луганського, Майорського, Шумів, Пісок, Павлополя, Лебединського та Водяного.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

На щастя, серед наших захисників втрат немає.

Противник помітно зменшив кількість обстрілів, хоча й не припинив їх на час "шкільного" перемир'я повністю. Підрозділи Об'єднаних сил дотримуються взятих на себе зобов'язань щодо припинення вогню.

З початку поточної доби противник один раз обстріляв позиції наших військ в районі населеного пункту Гнутово з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед наших захисників немає.

Нагадаємо, що у ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченко є підозрілий збіг з вбивствами командирів бойовиків "Гіві" і "Мотороли".

Цю інформацію повідомляє портал "Политека".

Користувачі мережі бурхливо обговорюють особу Гремма Філліпса - журналіста-пособника терористів, тісно контактировавшегосо усіма загиблими.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", руїни Міжнародного аеропорту "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва показали з висоти пташиного польоту. Його відкрили в 1933 році і назвали на честь композитора Сергія Прокоф'єва, який народився в Донецькій області.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що 1 вересня в мережі з'явилася інформація про можливу ліквідацію нової "шишки" проросійських терористів.