Про це розповіла завідувачка відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.
Вона зазначила, що весь вересень в Україні триматимуться літні температури.

"Протягом перших двох тижнів вересня середньодобові температури будуть близько 20 градусів, а на півдні і сході навіть вище, тому два тижні літа у вересні ще точно будуть", - зазначила Балабух.

При цьому вона підкреслила, що такі температури вважаються аномальними для вересня. Згідно зі спостереженнями Укргідрометцентру, нормальна середньомісячна температура вересня - 12-19 градусів вище нуля, в гірських районах 8-13. На півдні України, а також на сході очікується 28-33 °.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Погода на 2 вересня: осінь поступиться льоту, але ненадовго
2 вересня погода порадує українців. Так по всій території України буде по-літньому сонячна і тепла погода.
Про це повідомила відома народна синоптик Наталія Діденко на сайті Opogode.

"1-2 вересня в більшості областей України очікується суха і малохмарна погода. У західних областях місцями пройдуть локальні дощі і грози " Наталья Диденко

Прогноз погоди в Україні на 2 вересня погода на 2 вересня
Відзначається, що в південній частині України, а також на сході очікується 28-33 градуси тепла. На решті території країни стовпчики термометрів коливатимуться близько 21-28 градусів. При цьому вночі температура різко знизиться, впевнена Діденко.

Також Діденко розповіла, яка погода буде переважати в українській столиці.

Крім того, за даними сайту Укргідрометцентр вітер буде переважно північно-східний, 5-10 м / с, на Приазов'ї окремі пориви 15-18 м / с. Температура вночі 12-17 °, на узбережжі близько 20 °; вдень 27-32 °, на півдні до 35 °, в західних областях 23-28 °.

У столиці України в неділю буде сухо. Температура вночі 15-17 °, вдень 28-30 °.
Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 2 вересня найвища температура вдень була 35,7 ° у 2015 році. При цьому найнижча температура в столиці спостерігалася вночі 5,7 ° в 1940 році.

Крім того, 1 вересня о 9 годин температура води в Чорному і Азовському морях була 23-26 °. У той же час температура води в Дніпрі в межах Києва була 23 °.
Нагадаємо, що початок осені буде по всій Україні сухим і спекотним. На півдні і сході країни літо не поспішає здавати позиції, і температура повітря прогріється до + 32-34 градусів тепла.
Як повідомляв портал "Знай.ua", в суботу, 1 вересня, в Україні відзначають початок навчального року.
Також портал "Знай.ua", писав, що комфортна і приємна температура буде по всій території України. Правда на півдні і на сході все ж трохи спекотно, як для осіннього дня.