В уряді заявили про підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії. Прогнозується, що соціальні виплати збільшаться з 1 січня 2019 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, який повідомив про підготовку «соціально спрямованого, але реалістичного» проекту Державного бюджету на 2019 рік, передає урядовий портал.

Говорячи про те, що рівень економічного розвитку країни і ситуація в Україні дають можливість підвищити соцстандарти, Павло Розенко додав: "Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій".

Що ж стосується подання до Верховної Ради проекту головного фінансового документа на наступний рік, то за словами віце-прем'єра, «вперше на всю історію незалежності» це буде зроблено 15 вересня, а то й раніше. При цьому Павло Розенко додав, що бюджет буде соціально спрямованим, але без «надутих цифр».

Також стало відомо, що Павло Розенко заявляв про реальність підвищення мінімальної зарплати в Україні до рівня 4 200 грн. ще до кінця 2018 року. Також в уряді планують внести зміни в законодавство для збільшення пенсій майже трьом мільйонам українців. Йдеться про категорії пенсіонерів, які отримували маленьку зарплату, але мають значний трудовий стаж.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Раніше повідомлялося, що українці без 15 років стажу не зможуть отримати пенсію, а ті, хто в 2028-му не напрацюють 35 років стажу, вийдуть на заслужений відпочинок у 65 років. Щоб не бідувати на старість, експерти радять самостійно збирати гроші, працювати з офіційним оформленням і білою зарплатою.

Держава за законом не може залишити українців пенсійного віку без допомоги. Так, якщо є хоча б 15 років стажу, пенсію можна буде отримати в 65 років. Швидше за все, це буде мінімалка – на даний момент 1373 грн. За новими правилами вимоги для того, щоб вийти на пенсію, будуть поступово рости. В результаті в 2028 році тільки ті 60-літні, які заробили 35 років стажу, зможуть вийти на заслужений відпочинок вчасно.

Нагадаємо, деяких українців держава залишить зовсім без пенсійних виплат, але з можливістю докупити стаж.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що шахраї випробували підлу схему на пенсіонерах.

Також "Знай.uа" писав, що біль і злидні українських пенсіонерів показали одним фото.