24 липня, в день рівноапостольної княгині Ольги в Києві почався хресний хід віруючих Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Про це повідомляють ЗМІ.

Взяти участь у хресній ході прийшли близько тисячі віруючих.

Хода стартувало о 12:40 з Андріївського узвозу, де знаходиться головний храм УАПЦ. Маршрут хресного ходу: вул. Десятинна - Михайлівська площа - вул. Трьохсвятительська - Володимирська гірка.

На Володимирській гірці та біля пам'ятника княгині Ользі пройдуть молебні.

Хресний хід УАПЦ - перший з трьох, які заплановані на цьому тижні. Всі вони присвячені 1030-річчю хрещення Київської Русі.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

27 липня хресний хід проведе Українська православна церква Московського патріархату, а 28 липня - Українська православна церква Київського патріархату.

Крім того варто відзначити, що з 27 по 28 липня українці відсвяткують 1030-ю річницю з дня Хрещення Русі. При цьому дата відзначається в країні з 2008 року. Читайте підбірку цікавих фактів про те, хто і коли хрестив Русь.

28 липня православні християни відзначають день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. В цей же день відзначається День Хрещення Русі. Ця дата вважається умовною, так як у істориків немає єдиної думки і підтвердження того, що хрещення Русі відбулося саме в 988 році. З літописів відомо, що християнська віра на Русі з'явилася раніше, ніж князь Володимир провів масовий обряд хрещення. Історія свідчить, що князь Аскольд у 882 році намагався запровадити християнство, при цьому повноцінно зайнялася поширенням православ'я княгиня Ольга, яка стала християнкою в Константинополі в 955 році.

Разом з тим варто відзначити, що вже досить давно експерти вважають, що вустами Афонських старців Бог говорить до нас, а їх слова істина. Пророцтв старців бояться, від них неможливо сховатися. І ось вони розповіли, що чекає Росію і Україну в найближчому майбутньому.

"Україну чекає важкий час, але він триватиме недовго - з Божої волі, судилося створити могутню державу, порівняну з Київською Руссю, бо дух святий Русі перебуває у Києві, і його розбудили люди. 22 роки - був всього лише летаргічний сон великого народу", - розповіли Афонські старці.

На думку Афонських старців, Росію чекає крах та ізоляція, а їх "цар" пробуде на своєму троні не більше двох років.

"Росія, незважаючи на свої прагнення відродитися новою імперією, зазнає краху. Її чекає ізоляція і самодержавство. Але російський правитель протримається на троні лише два роки і піде з ганьбою. Сама Росія продовжить своє існування, але вже без частини земель на півдні і сході. Більшість російських провінцій стануть вільними від опіки Москви і будуть входити до російської держави на правах незалежних територій", - сказали старці.

До дня хрещення Русі рух столицею обмежатьНагадаємо, у День Хрещення Русі кияни зможуть написати власну біблію.

Як повідомляв "Знай.ua", графік перекриття вулиць у Києві на день Хрещення Русі.

Також "Знай.ua" писав, що Путін засвітився у Лаврі, киянин викликав СБУ.