Євген Клопотенко, відомий шеф-кухар і ресторатор, став центром обговорень через знімання різдвяного епізоду проєкту "Реальна історія" в трапезній палаті Києво-Печерської лаври.
Метою кулінара було показати українські традиційні страви Різдва, збережені в архівах цієї святині, адже радянська влада знищувала українську культуру, пише ТСН.
Клопотенко розповів, що знімання дозволили завдяки консультаціям зі святими отцями та працівниками заповідника. У проєкті лише показували автентичні страви, такі як пиріжки з ікрою карася, цибулею та пшоном чи гороховий кисіль. Ніякого приготування або частування їжею не було – лише відтворення різдвяного столу, щоб дотриматися всіх правил перебування в Лаврі.
Однак не всі схвально сприйняли цей випуск. Деякі критики вважають, що Києво-Печерська лавра не підходить для знімань такого формату. Євген Клопотенко відповів на зауваження, зазначивши, що не мав на меті когось образити. Він лише хотів поділитися з українцями втраченими традиціями, які знайшов у церковних архівах.
Графіки відключення світла не підходили українцям: як все змінить нова система
У розшуку ТЦК: українцям просто з Міноборони підказали, що потрібно зробити
Українцям нарахують близько 2000 грн на комуналку: як отримати виплати
ТЦК почали застосовувати нові методи при зупинках авто: так точно водій не втече
"Я хотів нагадати про справжні українські традиції Різдва, щоб більше людей дізналося про них. Шкодую, якщо це викликало негативні емоції, але маю надію, що цей випуск принесе щось добре і світле"
Клопотенко також закликав плекати українську культуру, досліджувати історію і ставитися одне до одного з добром, адже це головний посил його проєкту.
Раніше ми повідомляли, Клопотенко розповів про аборти своїх колишніх та відвертий досвід із поцілунком: "Мені подобаються чоловіки".
Євген Клопотенко зізнався, що мріє тримати дівчину в клітці: "Годував би її, дивився б, як вона поводиться" - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, тримає гастрономічний фронт: Євген Клопотенко розповів, чому не пішов до лав ЗСУ?