На сторінці у соціальній мережі Instagram відомої української журналістки та телеведучої Ольги Фреймут, за якою спостерігає величезна армія шанувальників, з'явилося повідомлення.

Цього разу вона присвячена її баченню норм етикету під час телефонних дзвінків.

Оля Фреймут, фото: Знай.ua

"Щоразу, коли дзвонить телефон і особливо, коли висвічується невідомий номер, я лякаюся. Думки епічні та трагічні: «когось збила машина?"; «Помер дідусь?»; «Забула сплатити податки і тепер у мене відберуть все-все і навіть улюблене фортепіано?». Коли в трендах пропускати реальне життя і губити себе, щоб потім безпорадно перепитувати друзів і психотерапевта: "Хто я?!". Але я про дзвінки... "

Вона поскаржилася, що приватності стає так мало, що розмінювати її на телефонні розмови просто шкода. За етикетом, перш ніж задзвонити, потрібно запитати, попередньо відправивши повідомлення.

Популярні новини зараз

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Телефон, фото grozny

Однак є випадки, коли можна дзвонити без попередження:

  • Дуже рідним людям-улюбленим, батькам, бабусям та дідусям (ця Аня, яку востаннє бачили на своїх хрестинах, не вважається). Друзям теж не дзвонять без дозволу.
  • Вітання з Днем Народження або висловлювання співчуття.
  • Оповіщення про щось термінове-пологи, пожежа, потоп.
  • До державних та комерційних установ, екстрених служб.

"А як взяти дозвіл у тітки на дзвінок?", "Виявляється моя звичка перепитувати повідомленням» чи можна вам зателефонувати" є за етикетом. Круто. Завжди думала, що це звична справа" , - коментують інформацію передплатники Фреймут.