Українська телеведуча Маша Єфросиніна раніше часто проводила "екзамени" для знаменитостей. Екзамен - це відверта розмова, де зірки відповідають на питання з сердець, не завжди легкий питання.

У кріслі перед машею були і Оля Полякова, і Леся Нікітюк, і Назар Задніпровський, і Юра Горбунов... Усіх не порахувати. А тепер гостем "Екзамену" став співак Дмитро Монатік (MONATIK).

MONATIK. Фото: скрін youtube

В українців назбиралася до нього питань, як і в Маші. Як, наприклад, чому Дмитро залишався закордоном, коли в його країні йшла війна. MONATIK не побоявся розповісти правду.

Звістка про війну застала Дмитра з родиною у Барселоні. За декілька днів до повномасштабного вторгнення росії вони вирушили у відпустку, яка після 24 лютого, по суті, перетворилася на порятунок від обстрілів і ракет. Рішення залишитися за кордоном далося артистові непросто. З початку війни MONATIK активно займається просвітницькою, волонтерською та соціальною діяльністю. Лише у перші дні після 24-го лютого він надіслав більше 2 000 000 гривень на гуманітарну допомогу (зараз ця сума набагато більша), підтримує військових, дав вже три благодійні тури Європою, допомагає волонтерам, українцям, а також творчим людям.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Монатік. Фото: скрін youtube

"Вранці 24-го лютого мене розбудила Іріша [дружина MONATIK – прим.ред.]. Вона сказала, що почалася війна, і що наші українські міста бомблять. Емоції, які я тоді відчув, складно описати словами. Мене моментально накрив синдром того, хто вижив. Хотілося терміново їхати додому, бути корисним… Але переживання за родину перекривали той запал. Адже я не міг залишити родину в Європі. Якщо так вже трапилося, я, як батько і чоловік, мав організувати їм побут, місце тимчасового перебування. І тільки після цього одразу повернувся в Україну. У нас з Ірішею була одна валіза, двоє маленьких дітей і абсолютне нерозуміння того, що робити, як діяти чи куди їхати. Я просто не міг залишити їх напризволяще у такий складний час. Довелося придушили чоловіче его і бути поруч із сім’єю, яка мене потребувала. При цьому ми з Ірішею одразу почали допомагати всім, от всім, хто до нас звертався, витрачаючи власні кошти. Допомагали волонтерам, своїй величезній команді та їхнім сім’ям. Робили та продовжуємо робити все, що в наших силах, щоб допомогти людям і країні."

Але згодом артист прийняв рішення повернутися в Україну, залишивши сім’ю в безпеці.

Нагадаємо, що Монатік забув про дружину і зі співачкою "KAZKA" Олександрою Зарицькою "злився" у дуеті.

Раніше ми повідомляли, що Монатік показав, чим займається із Сергієм Бабкіним за кордоном.