Український телеведучий, який свого часу будив громадян нашої країни в ранковому шоу "Підйом" з Притулою та Фреймут, Олександр Педан має доньку-абітурієнтку.

І зараз він вирішив втілити ще більш благородну справу, ніж радувати українців вранці – допомогти їхнім дітям чи їм самим обрати ВНЗ для подальшого навчання.

Для цього Педан з донькою Лєрою об'їхали найвідоміші навчальні заходи в Україні та показали не лише плюси та мінуси самих ВНЗ, а й "проінспектували" міста на придатність для студентського життя.

Олександр Педан з донькою Лєрою, Маріуполь. Фото: пресслужба Нового каналу

Щоб допомогти доньці та всім абітурієнтам зробити свій вибір, телеведучий Олександр Педан зняв проєкт "УніверСheck". Роботу над ним почали ще до війни, а потім довго вагалися в доцільності освітнього тревелу, та все ж вирішили адаптовувати та видавати. “УніверCheck” створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке схвалило рішення команди публікувати проєкт, як і інші партнери: компанії "Mastercard", "ПриватБанк", "Київстар", "Нова Пошта" і "Work.ua".

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

"У сьогоднішніх умовах не всі студенти можуть легко помандрувати на день відкритих дверей у виш, який їм до вподоби, як це зробили ми з Лєрою до війни. Багато молоді все ще перебуває за кордоном, - пояснює телеведучий. - Тож ми захотіли полегшити трохи їхнє життя і показати, чим живе дванадцятка кращих університетів країни. Фінальним містом проекту став Київ."

Олександр Педан з донькою Лєрою, Київ. Фото: пресслужба Нового каналу

У столиці батько з донькою відвідали аж три університети: Києво-Могилянську академію, Київський політехнічний інститут і Київський національний університет ім. Т. Шевченка. Ці виші в топі найкращих в Україні, тож обрати один не змогли.

"У кожному було щось таке, що мені сподобалося, - каже донька Олександра Педана, Валерія. - Києво-Могилянська академія, до прикладу, знаходиться у моєму улюбленому районі - на Подолі. Це центр Києва, поряд Дніпро, пішохідна територія, метро, кафешки, магазини. У КПІ дуже сильний рівень ІТ-підготовки, а особисто я люблю точні науки, і в школі вони мені найлегше давалися. А після знайомства зі студентами КНУ в мене склалося враження, що в них класне ком’юніті. Кожен виш по-своєму класний, не лише в Києві. І це суттєво ускладнює мій вибір."

Нагадаємо, що Олександр Педан розповів про бажання воювати та "записався" в артилеристи.

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан розплакався від історії про Маріуполь, про яку не знає вся Україна: "Ми не посміли відмовити".