У віці 98 років пішла з життя президент Державного музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна Ірина Антонова. Стало відомо, що вона померла через хронічні захворювання, які були обтяжені коронавірусом.

Читайте Знай в Google News!

Мистецтвознавець Антонова була відома на весь світ і має безліч нагород і є поряд з балериною Майєю Плісецькою і оперною співачкою Галиною Вишневською вона була однією з трьох жінок-повних кавалерів ордена "За заслуги перед Вітчизною".

Український ведучий Олексій Суханов розповів про свої спогади і ставлення до цієї великої жінки, яку він назвав "залізною леді мистецтва".

" Ірина Олександрівна Антонова-мистецтвознавець, багаторічний директор і натхненник команди Пушкінського музею...вона підняла його на світовий рівень...які чудові виставки влаштовувалися в Пушкінському під керівництвом Антонової!...шедеври привозили з усього світу, черги глядачів розтягувалися на квартали і люди терпляче стояли в очікуванні потрапити, щоб побачити диво мистецтва!...а яка була виставка "Yves Saint Laurent"!...згадую її через багато років!!!...",- згадує він.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Ірина Антонова, фото: Соцмережі

Суханов розповів, що вперше дізнався про неї ще дитиною коли бачив її на з'їздах КПРС по телевізору завжди в одному з перших рядів Президії.

Ірина Антонова зробила у своїй професії-все це було служінням мистецтву, Музею, а, значить, і його відвідувачам...

" Ірина Олександрівна, Дякую за ваше служіння своїй справі!...за мистецтво, яке було поруч, за Музей, в який колись я йшов, немов, до друзів ...здавалося,що ви будете завжди...Світла Пам'ять Вам", - тепло написав він.

Українці теж відреагували на таку зворушливу промову ведучого і теж написали теплі слова про велику жінку.

"світла пам'ять Ірині Олександрівні.... Який страшний рік", " як? Невже! Як сумно... Я захоплювалася нею. Розумна, смілива, нереальна і вічна... Її будуть пам'ятати довго", " жити потрібно так, щоб прощаючись, про тебе ось так написали...", "Геніальна жінка!!!Світла пам'ять!!!",- пишуть коментатори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Львівщині попрощаються з легендарним побратимом Бандери.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові помер тяжкохворий хлопчик, який чекає пересадки серця-не вистачило 70 тисяч.

Також Знай. ua писав, що у Києві помер легендарний актор, якого плутали зі священиком.