14 листопада, в Києві, помер письменник, літературознавець і член громадської організації Український ПЕН, створеної з метою захисту свободи слова і прав авторів, Мирон Петровський.

Він пішов з життя у віці 88 років. Про це повідомив Український ПЕН.

Читайте Знай в Google News!

Мирон Петровський народився 8 травня 1932 року в Одесі, проте практично все своє життя прожив у столиці України. Він закінчив філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка, а в 1960 році через переслідування Республіканського комітету державної безпеки переїхав до Москви.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Там він деякий час нелегально перебував разом з Йосипом Бродським, і пізніше працював літературним секретарем Корнія Чуковського. Мирон Петровський написав книги під назвою "Майстер і місто: Київські контексти Михайла Булгакова", "Місту і світу: Київські нариси", "Книгу Корнія Чуковського", "Музика екрану", "Російський романс на рубежі століть", "Книги нашого дитинства" та інші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на тисячолітньому мечі помітили український автограф: що це означає.

Як повідомляв "Знай.ua", Ніцой шукає місце в Україні, де немає російської мови: "Скрізь вилізе Антипко зі своїм" Здраствуйте... А че така"

Знай.ua писав, спливла спадщина Жванецького на 500 млн, вражені навіть родичі. Російські ЗМІ опублікували інформацію про нерухомість Михайла Жванецького. Зокрема, у нього була дача в селищі Грибово в Підмосков'ї. Площа житлового приміщення склала 540 м2, а ділянка повністю засаджений соснами.