Співачка СолоХа, яку називають фітнес-богинею завдяки стрункій фігурі, давно веде здоровий спосіб життя. У період пандемії коронавірусу вона почала практикувати моржування, що також допомагає їй зміцнювати імунітет і завжди бути в тонусі.

В інтерв'ю Знай.uа зірка розповіла про свої способи оздоровлення і секрети підтримки ідеальної фігури.

Співачка СолоХа, фото: з особистого архіву зірки

Фотограф: Олена Пилипенко, стиліст - Яна Волканова

СолоХа, розкрийте, як ви боретеся з вірусами в осінньо-зимовий період?

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Для підтримки імунітету я обов'язково використовую натуральні харчові добавки, а також вітаміни С, Д і Омега 3. Це основа мого вітамінного комплексу, який мені завжди допомагає залишатися в тонусі і бути здоровою. Додатково приймаю добавки селену, хлорела і колаген. Якщо я відчуваю, що у мене починається нежить, я відразу вживаю подвійну дозу вітаміну Д і С.

Також у мене є дуже дієвий метод боротьби з вірусами — це часникова вода. Зробити її дуже просто: дрібно нарізати один зубчик часнику і на ніч залити його склянкою води кімнатної температури. Дуже сильний засіб для підтримки імунітету.

Для того, щоб бути міцним і здоровим також дуже важлива фізична активність. Спорт - наше все!

Що повинно обов'язково бути присутнім в раціоні, щоб зберегти здоров'я свого організму і бути в тонусі?

Що стосується харчування, то я намагаюся менше їсти важких продуктів, на які організм витрачає багато ресурсів. Це м'ясо, борошняні продукти, молочка. Їх я приймаю по-мінімуму. Здебільшого роблю акцент на біле м'ясо, кролика і птицю.

Також в моє харчування обов'язково входять риба, багато зелені, фруктів і овочів. На сніданок віддаю перевагу кашам. Ще я п'ю чай з натуральними імуностимуляторами. Це куркума, лимон і, звичайно ж, імбир.

Все це допомагає мені підтримувати здоров'я мого організму цілий рік і зберігати тіло в тонусі!

Співачка СолоХа, фото: з особистого архіву зірки

Фотограф: Олена Пилипенко, стиліст - Яна Волканова

Нещодавно ви почали займатися моржуванням. Поділіться кількома порадами початківцям-"моржам".

Починати моржування потрібно або з весни, як я це зробила, або продовжувати плавальний сезон з літа. Тобто не припиняти його, плавно переходячи з серпня в вересень, з вересня в жовтень і поступово — в зиму. Не обов'язково займатися моржуванням щодня, тому що тіло може отримати стрес. При цьому організм думає, що ви постійно перебуваєте в холоді, і починає накопичувати жир.

Раджу займатися моржуванням 2-3 рази в тиждень. Цього буде достатньо. Обов'язково перед підготовкою до моржування потрібно приймати контрастний душ і намагатися ходити хоча б недовго босоніж по землі. Це потрібно для того, щоб тіло трохи починало приймати холод і поступово звикати до нього. Також важливо робити розтирання холодним рушником або обливання холодною водою.

В Одесі я займаюся моржуванням в морі, а в Києві — на Дніпрі або в Голосіївському парку. Там є дві чудові купелі з температурою 5-6 градусів цілий рік. Моржування дуже добре стимулює кровообіг і є відмінною профілактикою від всяких вірусів і застуд.

Ви відвідуєте зали або віддаєте перевагу домашнім тренуванням?

Я дуже люблю як зали, так і тренування вдома. У цьому плані мені шалено пощастило, тому що в Одесі я обладнала одну з кімнат у своєму будинку в невеликий тренажерний зал. Коли погана погода, пробки, або я просто не можу з якихось причин дістатися до залу - у мене завжди є альтернатива. Вдома у мене є всі потрібні тренажери для того, щоб прокачати будь-яку групу м'язів.

Але зали я теж люблю. Для мене це більш сильна мотивація і більш якісна, бо я займаюся з тренером. Хоч я і сама можу вже тренувати, мені все одно завжди потрібен той самий чарівний стусан (сміється - ред.) І погляд з боку, який буде стимулювати працювати ще краще і ще якісніше.

Чи приймаєте ви якісь вітамінно-мінеральні комплекси для підтримки здоров'я?

Крім основних вітамінних комплексів, про які я говорила раніше — це Омега 3 і вітаміни С і Д — я ще приймаю натуральні БАДи. Дуже подобається біологічна добавка кори мурашиного дерева, яка є природним антибіотиком і захищає організм від різних вірусів і бактерій. Також я використовую біологічні добавки, до складу яких входять гриби кордицепс.

До речі, нещодавно я почала поглиблено вивчати науку про гриби - мікологію, і зрозуміла, що кордицепси дуже важливо використовувати як "паливо" для мозку. Вони утворюють в ньому нові нейронні зв'язки, які покращують розумові процеси. З моєю професією це дуже важливо, адже потрібна постійна концентрація уваги. Під час виступу потрібно постійно пам'ятати текст і при цьому не забувати про рухи, співати і спілкуватися з публікою.

Бережіть себе і будьте здоровими! У наш непростий час - це дуже важливо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співачка Солоха вразила розтяжкою, стоячи на роликових ковзанах.

Також Знай.uа писав, що співачка СолоХа знайшла заміну турецьким курортам для українців.