Жити в розкоші та ні в чому собі не відмовляти, не маючи права на свободу і саморозвиток, або ж бути самостійною, але набивати шишки і багато працювати?

Перед таким вибором стала героїня відвертого ток-шоу "Про що мовчать жінки" на СТБ. Експерти спільно з ведучою Оксаною Байрак розповіли всі підводні камені життя утриманки.

У головної героїні "Про що мовчать жінки" Катерини чотири вищі освіти, але живе вона на забезпеченні заможного чоловіка. Спочатку її життя було схоже на казку, але зараз чоловік контролює всі її контакти і забороняє працювати.

Одні стверджують, що утриманка – це кохана жінка, яка просто живе за рахунок чоловіка. А хтось упевнений, що це категорія проституції – надання відповідних послуг за дорогі подарунки.

героїня проекту, фото СТБ

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"Якщо чоловік утримує свою жінку, витрачає на неї свої кошти, любить її та бажає цього, то це дуже непогано. Головне, щоб це приносило задоволення двом. І щоб вона не розчинялася в цьому утриманні", - зазначила ведуча Оксана Байрак.

Утриманство це бізнес

Продюсер Денис Путінцев вважає утриманство певним бізнесом.

"Це як бізнес проект, зі своїми ризиками і можливостями. Ви вибираєте таку діяльність, і людина, яка вас утримує теж йде на такий формат. Для вас обох це взаємозалежність, обопільні ризики і бажання вигоди. Правильна поведінка утриманки – грамотно розпоряджатися інвестиціями, які в неї вкладає інвестор. Якщо ви це визнаєте, то можете встати на ноги, зробити бізнес і йти своєю дорогою", - заявив продюсер.

Фінансовий абьюз

Експерти відзначили, що іноді дівчата, які живуть на утриманні, піддаються фінансовому абьюзу. Найчастіше чоловіки забороняють жінці працювати, щоб вона завжди була вільна, так жінка повністю залежить від свого обранця.

Багато хто боїться втратити забезпечене життя, замовчують про свої образи і терплять неповажне ставлення з боку чоловіка взамін на гроші.

Шер-Марина, Ігор Посипайко, Олена Лоран, фото СТБ

Утриманка – це іграшка

Зіркова утриманка Олена Лоран радила героїні мати свою фінансову подушку, щоб у будь-який момент вона змогла піти від чоловіка.

"У свій час мене називали головною утриманкою країни, хоча це було не так. У мене був чоловік, який подарував мені квартиру, давав гроші, і я ні в чому не потребувала. Але через два тижні, він знайшов собі іншу і виселив мене з квартири. Мені довелося з'їхати. Утриманка повинна бути готова, що її виженуть в будь-який момент, тому що з'явилася нова іграшка. І потрібно мати щось за душею", - сказала Лоран.

Чоловік може забезпечувати, але при цьому дівчині варто працювати. До того ж, як мінімум, жінка без захоплень і роботи перестає бути цікавою.

Чи буває по любові?

Зіркова утриманка Шер-Марина запевнила, що жити на чужому забезпеченні це норма. Однак сама гостя розповіла, що жила із заможним чоловіком в любові, і нічого не вимагала.

"У мене була любов з людиною, ми жили разом, він сам мені все дарував, я нічого не просила. Тобто, це як з дитиною - коли ти даєш йому все найкраще, тому що любиш, а не тому, що він вимагає", - зізналася вона.

Давати-брати

Психолог Ольга Дьоміна зазначила, що в здорових відносинах є система "давати-брати", і вона повинна бути обопільною і рівноцінною.

Якщо чоловікові нічого не потрібно, крім сексу, він вважає вас атрибутом, а ви чекаєте розмов по душах – це не гармонійні відносини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українкам покажуть усі плюси і мінуси життя в цивільному шлюбі, залишитися або піти.

Як повідомляв портал Знай.uа, цивільний шлюб або штамп у паспорті, плюси і мінуси вільних відносин.

Також портал Знай.uа писав, що матерям-одиначкам дали пораду, як врятувати сім'ю і знайти собі чоловіка.